Cinc grans lliçons de vida que ens donen els nadons

"Plum and stuff", de Sami Keinänen, a Flickr

Plum and stuff“, de Sami Keinänen, a Flickr

Des dels reptes de la multitasca, passant per posar-nos a prova l’ego, els nadons ens donen cinc grans lliçons de vida:

1. Embrutar-se és natural
Les persones adultes estem massa condicionades a creure que cal anar netes tothora. En conviure 24 hores amb un nounat t’ompliràs de taques per tot arreu. Embrutar-se és natural, ja rentarem!

2. La multitasca és una gran super-habilitat
Els nadons són experts en fer nos fer diverses tasques alhora. Són molt exigents amb les seves necessitats biològiques i per satisfer-les a demanda ens cal fer equilibris sorprenents per prioritzar-les i atendre les responsabilitats quotidianes. Un bebè famolenc, cansat i exigent és difícil de gestionar. Necessitem estructurar els àpats, les migdiades, el banys, el canvi dels bolquers del nadó i les nostres necessitats, la nostra salut està en joc. La pràctica ens farà mestres de la multitasca.

3. El canvi és l’única constant
Les adultes som persones de costums i els nadons són els reis del canvi. Cada dia és diferent, alguns són un autèntic desafiament i els més tranquils s’aprecien de debò.

4. Trencar motlles és inevitable
Faràs i diràs coses que vas prometre que mai no diries ni faries. “Mai no diguis un mai” és una dita sàvia. És possible que hi hagi un moment en què el vostre fill només mengi dins la banyera jugant amb l’aneguet. Els nadons ens ensenyen a trencar regles estrictes sense que es perjudiqui res, excepte l’ego d’adulta ferit. Ens recorden que “prohibir està prohibit”

5. L’amor és l’única cosa realment important
Quan creus que mai no podries estimar més del que ja estimes, hi ha un bebè que et capgira la definició i et posa l’amor al capdavant més enllà del que mai no t’havies imaginat. Els nadons ens descobreixen que tenim una grandíssima capacitat d’estimar incondicionalment.

Traducció i adaptació de 5 Important Lessons Adults Can Learn From Babies

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Arxivat a Aprenent a Cuidar Cuidant
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: