Tot me surt malament! Taller

El psicòleg Martin E. P. Seligman, considerat el pare de la psicologia positiva, defineix el pessimisme i l’optimisme en funció de la forma en que les persones interpretem els èxits o els fracassos, i descriu dos estils autoexplicatius diferenciats, l’optimista i el pessimista.

L’estil autoexplicatiu pessimista ens fa culpables del fracàs, atribuint el fracàs a característiques estables de la nostra naturalesa que no podrem canviar mai i ens aboca inevitablement a la resignació i al dessistiment i, a mesura que el fracassos imperen al nostre voltant, l’apatia, la desesperació o la depressió s’apoderen de la nostra vida.

Joy, de Alan CleaverL’estil autoexplicatiu optimista ens porta a considerar que el fracàs es deu a quelcom que podem canviar, ens fa responsables del procès; i això ens permet introduir canvis i, a la propera oportunitat, triomfar o, almenys, estar més prop de l’èxit. La responsabilitat del tarannà optimista ens transforma en pro-actius, per tant, idearem un nou pla d’abordatge de l’objectiu, introduirem canvis, assajarem, avaluarem i persistirem fins l’èxit; la responsabilitat ens dóna poder per seguir endavant malgrat les dificultats, portant el timó de les nostres vides.

Aquests punts de vista contraposats, l’optimista i el pessimista, tenen estils explicatius de la realitat oposats: culpa o responsabilitat; dos fonaments que ens permeten agafar el poder en les nostres mans o renunciar-hi.

Al taller, ens dotarem de recursos per transformar l’estil pessimista en optimista i estratègies per portar-ho a la pràctica.

El taller Tot me surt malament!
– És eminentment pràctic.
– Consta d’una única sessió de 3 hores de durada.

Participa-hi!
Hi tens molt a guanyar!

Consulta les activitats programades a l’Agenda

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Arxivat a Gestió emocional
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: