Parlar en públic, un repte!

Manuals especialitzats ens proporcionen tècniques i estratègies per a preparar, desenvolupar i concloure excel·lents presentacions orals. Ara bé, si parlar en públic ens intimida, per fer presentacions orals amb èxit, ens cal, simultàniament, dotar-nos d’estratègies per superar les pors i els recels a exposar-nos a l’audiència.

Presentació a La Pedrera, foto de Monmar Comunicació, al FlickrEnfrontar-se a un auditori per a fer una presentació és una experiència generadora de nerviosisme d’intensitat diversa. Quan la intensitat és molt elevada, l’experiència és catalogada de perillosa i s’activen les respostes emocionals específiques de la por. L’organisme respon fisiològicament, psicològicament i comportamentalment en percebre un perill. El perill percebut pot ser de qualsevol tipus, per exemple: dany en l’amor propi, pèrdua de prestigi, donar mala imatge personal, etc.; tots tenen un gran impacte per a la vida en societat, ja que afecten les relacions amb el grup.
Hi ha una gran semblança entre aquestes respostes i les que es desencadenen en situacions d’estrès; un conjunt de reaccions per preparar l’organisme per a la lluita, la fugida o la paràlisi. Aquestes respostes són instintives, no racionals, i han estat dissenyades al llarg del procés evolutiu de la nostra espècie per preservar-nos la vida i la integritat; és per aquesta raó que escapen al govern racional.
Quan la por es manifesta, la situació que s’està vivint s’agreuja, ja que ens exposem als ulls dels altres, afeblits, vivint una situació que ens supera. Una vegada aquest conjunt de reaccions ha esclatat, aturar la taquicàrdia, la tremolor de la veu, la vermellor dels rostre, la suor, … es fa difícil.

Però tenim recursos per superar la por de parlar en públic!
Hi ha diverses estratègies que podem engegar per aconseguir-ho!

Parlar en públic, avui, és molt necessari en els àmbits professional i social; el treball en equip i les activitats en grup estan a l’ordre del dia i això requereix comunicacions en grup, és a dir, ens veiem abocats inevitablement a parlar en públic.
Superar la por de parlar en públic et possibilitarà: normalitzar les relacions interpersonals, harmonitzar les teves interaccions amb l’entorn, expressar el teu parer, guanyar cotes de llibertat i millorar les teves comunicacions, entre molts altres guanys.

Si a l’hora de parlar en públic, t’horroritza quedar-te en blanc, creus que faràs el ridícul, t’aterra oblidar aspectes importants o equivocar-te, … el programa Supera la por de parlar en públic! t’ajudarà a alliberar-te de la por de parlar en públic. Hi tens molt a guanyar! Posa-t’hi ara mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Desenvolupament professional, Gestió emocional, Relacions Personals
One comment on “Parlar en públic, un repte!
  1. Oriol López ha dit:

    Cada cop és una habilitat més necessària en el món laboral i per a la qual no se’ns prepara.

    Oriol López

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: