El te verd és principalment conegut pels efectes beneficiosos per a la salut. Les fulles de te han estat emprades per la medicina tradicional xinesa per tractar l’asma, les angines de pit i altres malalties vasculars i arterials i se li atribueixen un seguit de propietats: augmenta la concentració i l’agilitat mental; és astringent i pot ser útil per processos d’irritació d’estómac, mal de cap i processos febrils; és antioxidant, antimutagènic, antibacterià i anticancerígen; en el sistema cardiovascular disminueix els nivells elevats de colesterol, prevé l’arterioesclerosi i, a més a més, redueix els efectes propis de l’envelliment.
Com que conté cafeïna pot produir insomni, com el cafè; encara que en porta una tercera part de la hi ha en el seu equivalent en cafè.
A l’Àfrica Occidental, el preparen amb sucre i amb una mica de menta fresca.
Prendre te verd és una habitud saludable.
La Leila Sefiani ens dóna una recepta per preparar el deliciós te verd a la menta. A casa el preparem d’aquesta altra manera:
Ingredients
2 culleradetes de te verd
1/2 litre d’aigua
Unes quantes branques de menta ben fresca
Preparació
Posa l’aigua a bullir en un cassó.
Esbandeix la menta i posa-la a la tetera o, si ho prefereixes, a les tasses.
Quan arrenqui l’aigua a bullir, afegeix-hi el te, apaga el foc i deixa’l reposar 5 minuts; si el deixes més temps asprejarà.
Cola’l i serveix-lo a la tetera, o a les tasses.
Quan no hi ha menta fresca, amorosim el te amb herba Lluïsa.
Bon profit!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Un te al dia per fer salut!
Interessants les propietats que esmentes sobre el te verd.
hi ha altra consideració, no menys important: està boníssim!
Cert!
Està boníssim! A casa en prenem sovint.
En aquesta època de l’any és difícil trobar menta fresca, i optem per afegir-hi unes fulles de Maria Lluïsa o de Menta seques.
HOOOOOLAAAAAAAA!!!!!
DonÇ si,jo en prenc bastant de té,peró prenc el Té Blanc (Bai Hao Yin Zen),es el famós Té blanc que només podíen prendre abans a les Dinasties els Emperadors,ja m’agradaría ja ser Emperador,em comformo amb ser Llobarro jajaajjaaj,bueno,només volía recalcar el quíntuple poder antioxidant y anticancerígen del Té Blanc,+ que el verd,y a més,el Té Blanc conté un 70% menys de “Teïna” que el verd,esque has dit “Cafeïna”,que es el que porta el café,el Té porta Teïna,sols es un apunt.
Donç gracieeeeeeeeeeeees!!!!!!!!!!
Enhorabona!
Prendre te és una habitud saludable ( https://coachingcat.wordpress.com/2010/12/15/una-dotzena-dhabituds-saludables/ )
Gràcies per apuntar les qualitats del Te Blanc.
Pel que fa als termes cafeïna i teïna, tots dos es refereixen a la mateixa substància química, la cafeïna, encara que, popularment, en funció d’on la trobem, al cafè o al te, l’anomenem cafeïna o teïna. A la Viquipèdia està força ben documentada: http://ca.wikipedia.org/wiki/Cafe%C3%AFna
Gràcies pel comentari!
Sophia
La ensalada con hoja de menta está buenisima.
És ben cert! És molt refrescant!
Gràcies per suggerir-nos la menta a les amanides!
És molt important tot el que repercuteix del te verd a l’organisme, i per a la salut ,és increïble la veritat. La beguda en el meu menjar és el te calent, però no prenc te verd no és el meu fort, el te que m’agrada és te de canyella i el te de fruites del bosc. Em encanten. jejejejje.
Gràcies Sophia
Les infusions amb aromes són una autèntica delícia, i en activar-nos la memòria olfactiva, tenen un gran poder evocador; gràcies per comentar.
Gracies per la info, pero en lloc s’explica com fer-lo tal i com diu el titol.
La recepta estava enllaçada, però a rel del teu comentari, l’he incorporada.
Gràcies per comentar, Ricard.
ah !! gràcies per compartir. és que a vegades em passava que em provocava regirament d’estòmac i ara me n’he adonat de que el que haig de fer és col·lar el te verd i m’estalvio que aspregi, clar…
Sí, colar-lo ens estalvia que aspregi i ajuda fer-lo bo de prendre i a preservar-ne les propietats.
Buenisimo con un poquito de miel cruda
Sí Flora, està deliciós!