L’Anna i la bàscula

Feia dies que l’Anna notava que la faldilla li anava lleugerament estreta, no li feia gràcia pesar-se, sabia que la bàscula li confirmaria les seves temences. Intentà distreure’s i focalitzà la seva atenció en aquell informe que estava enllestint. Camí de casa, en passar per la farmàcia es va pesar, la bàscula va dir: 78 quilos. Quin cop més baix; havia augmentat 3 quilos en poc més d’un mes. De totes maneres, 3 quilos eren molts quilos, va decidir pesar-se en una altra bàscula, poder aquesta no estava ben ajustada; va caminar fins al centre i allí va pesar-se novament, la bàscula del centre li va donar un pes diferent, 78,5 quilos, 3 quilos i mig! Caminant una estona havia augmentat mig quilo! No donava crèdit. En arribar a casa, va decidir sopar fruita. L’endemà, de bon matí, es va pesar novament, la bàscula de casa li va ser més agradosa, li va donar un pes de 77,5 quilos. Aquell ball de xifres la desconcertava.

Aquesta relació amb la bàscula sovinteja.
Qui no ha patit desconcerts pel ball de xifres?
Qui no ha temut l’hora de pesar-se?
Qui no ha viscut la frustració de trobar-se com a premi per fer bondat amb  les postres un augment de pes?
Si vols aprimar-te t’interessa harmonitzar la teva relació amb la bàscula. La doctora Pilar Senpau proposa un parell de suggeriments per fer-t’ho fàcil:

 1. El millor moment del dia per pesar-te és al matí, en llevar-te, abans d’haver esmorzat i després d’haver orinat.
  El pes varia al llarg del dia. A la nit, abans de gitar-te, és quan probablement pesis més. Hi ha molts factors que poden fer variar el pes d’un a tres quilos al llarg del dia.
 2. Si tens per costum pesar-te a diari, la doctora recomana prendre com a pes setmanal de referència el pes més lleuger de la setmana, ja que cada dia el teu pes és diferent; hi ha molts factors que poden incrementar el pes reflectit a la bàscula sense que això signifiqui que t’has engreixat:
  – Els canvis hormonals han afectat el grau de retenció de líquids.
  – Un refredat t’ha engegat un procés inflamatori i has retingut líquids.
  – Tens concertada una entrevista molt important, el teu nivell d’estrès s’ha incrementat; l’estrès , de vegades, et pot comportar un increment de retenció de líquids.

Si fas un seguiment del teu pes corporal, per perdre pes, aquest parell de recomanacions t’estalviaran més d’un ensurt.
T’interessa controlar el sobrepès i la bàscula et pot ajudar a aconseguir-ho si entens les fluctuacions de pes com quelcom absolutament natural de la teva fisiologia.
Et suggereixo pesar-te diàriament, a la mateixa hora i anotar el pes. Setmanalment recollir quin ha estat el pes més lleuger i registrar-lo en una taula, així veuràs la tendència i podràs verificar si les accions que has adoptat per aprimar-te t’estan funcionant. La bàscula no ha de ser un jutge que et culpabilitzi sinó una aliada que t’informi de l’encertat, o del desencertat, del teu pla.

Per aprimar-te definitivament adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Bibliografia: Raons de pes, de Pilar Senpau, editorial Pòrtic, 2009.

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
2 comments on “L’Anna i la bàscula
 1. Mónica ha dit:

  L’ajuda que ens dones és essencial per prendre decisions, que ens porten al benestar del nostre cos i ment. Si la mare hagués pogut llegir les reflexions que ens brindes avui Sophia, no hagués patit ès cert. Ho he viscut per part de la meva mare, va patir per aprimar.
  Gràcies Sophia.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: