Femení i masculí, dimensions complementàries

Laozi muntant un búfal d'aigua, a la ViquipèdiaLao Tse (Laozi), pensador xinès fundador del daoisme, o taoisme, un dels corrents de pensament més influent dins de la civilització xinesa, ens aconsella que per ser realment hòmens ens cal conservar certa feminitat.
Allan Watts, al seu llibre “Qué es el Tao” diu que la cultura d’Occident menysprea els valors propis de la feminitat i defensa que la cultura occidental necessita desesperadament valorar i adoptar, a més a més dels valors propis de la masculinitat simbolitzats per l’espasa, els elements receptius propis de la feminitat, simbolitzats per la flor. Els nostres sentits no són ni ganivets ni punyals; la delicadesa del tel de l’ull, la fragilitat de la membrana timpànica, la suavitat de la pell del cos i de les gemes dels dits conformen els delicats i sensibles sistemes receptius que ens permeten descobrir el món. És precisament aquesta delicada receptivitat la que ens informa del món que ens envolta.
En lloc de lluitar contra la naturalesa per conquerir-la i mantenir-la a una distància prudencial amb l’objectivitat tractant-la com si fos una enemiga; ens interessa més aliar-nos amb ella; sols deixant-nos seduir i abraçar per la Natura podrem arribar a conèixer-la, i per aconseguir-ho, les qualitats receptives pròpies de la dimensió femenina ens són imprescindibles.

A Lao Tse (Laozi) se li atribueix l’autoria del Daodejing ( Tao Te Ching ), obra fonamental del daoisme, o taoisme. D’acord amb aquest llibre, el Dao o el Tao (el Principi Universal) és el canvi permanent i aquest fet és l’única veritat universal per al taoisme.

Reconèixer i entendre les nostres dimensions emocionals és clau per gestionar-les. Puc ajudar-te a aconseguir-ho! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Referències:
“Qué és el Tao” de Alan Watts. Editorial Kairós, Barcelona 2010
Lao Tse a la Viquipèdia
Alan Watts a la Wiquipedia en castellà

Compartir és estimar! de Jose Mondo

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Parella i família, Relacions Personals

I tu, què en penses? Explica'ns-ho!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book
%d bloggers like this: