Com aturar el Bullying homofòbic!

Planta cara al Bulliyng homofòbic!L’Associació Nord-americana de Psiquiatria, l’any 1973, va qualificar l’homosexualitat de manifestació natural de l’ésser humà i deixà de considerar-la un trastorn. El fet que aparegui en el 7% dels homes i en el 5% de les dones en qualsevol cultura del món ho va possibilitar.
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) la retirà del seu catàleg de malalties l’any 1990.

Aturem l'assetjament homofòbic! Avui, quasi 40 anys després de ser descatalogada com malaltia per l’Associació Nord-americana de Psiquiatria, encara continua catalogada com malaltia i com pecat per moltes religions cristianes, jueves, islàmiques, … L’homofòbia continua. Les religions tenen tot el dret a definir el seu catàleg de pecats, però pel que fa al catàleg de malalties, són les autoritats sanitàries qui en tenen la competència.
Fins i tot alguns psiquiatres encara apliquen teràpies per “curar” l’homosexualitat. L’any passat, a Barcelona, la Generalitat va obrir un expedient a una clínica que venia aquestes “teràpies”.
L’homosexualitat ha passat de ser criminalitzada a reconeguda i normalitzada legalment en un període de temps molt curt i socialment encara queden molts recels.

Avui, acceptar viure una identitat sexual que encara és rebutjada per un percentatge considerable de la nostra societat no és fàcil.
Fer visible i normalitzar el fet homosexual és tasca de tots cada dia!
I aturar els peus a l’assetjament homofòbic també!

El vídeo “Stand Up! Don’t Stand for Homophobic Bullying” ( Planta-li cara! No aceptes l’assetjament homofòbic!) ha estat emprat a Irlanda contra la homofòbia. La campanya promou l’amistat entre els adolescents per combatre l’assetjament homofòbic, o bullying homofòbic.
Defensar el dret a ser qui som i a ser com som ens pertoca a tots i a cadascú!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Com fer ..., Parella i família, Relacions Personals
4 comments on “Com aturar el Bullying homofòbic!
  1. Oriol López ha dit:

    Pel dret a estimar sense traves!

  2. cristina valles orianne ha dit:

    en defensa dels i les adolescents :)

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: