Els investigadors de l’Antidiabetic Food Centre (AFC) de la Universitat de Lund han descobert que certs aliments tenen propietats més que saludables. Redueixen el risc de patir diabetis tipus II i accidents cardiovasculars i, a més a més, milloren les funcions cognitives. L’estudi ha evidenciat que, en incloure’ls en la dieta, s’han reduït considerablement certs factors de risc:
– Un 33% del colesterol LDL, el colesterol dolent.
– Un 14% dels triglicèrids.
– Un 8% de la pressió arterial.
– Un 26% d’un indicador de risc trombòtic.
I, a més a més, la memòria i les funcions cognitives han presentat millores significatives.
La dieta inclogué: antioxidants, hidrats de carboni d’alliberament lent (d’Índex Glucèmic lent), àcids grassos omega, cereals integrals, probiòtics i fibra dietètica viscosa (també anomenada fibra soluble); concretament els aliments emprats foren:
– l’oli de peix,
– l’ordi,
– la proteïna de soja,
– els nabius,
– les ametlles,
– la canyella,
– el vinagre i
– un cert tipus de pa integral.
– els llegums
Aquests resultats demostren el poder preventiu d’aquests aliments; i el sol fet d’incloure’ls en la nostra dieta millorarà la nostra salut i la nostra qualitat de vida significativament ja que afecten molts paràmetres de risc simultàniament.
Dissenyar el teu pla personalitzat per fer més saludable el teu estil de vida t’interessa, la teva salut i la teva qualitat de vida hi guanyaran! Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Nota:
A més a més dels aliments que esmenta la nota de premsa, hi ha molts altres aliments amb aquestes qualitats:
Antioxidants: la vitamina A, la vitamina C, la vitamina E; abunden en les fruites i en els vegetals frescs.
Hidrats de carboni d’alliberament lent (d’Índex Glucèmic lent), la majoria de fruites i verdures, llegums, cereals integrals, carn, ous, llet i fruita seca.
Àcids grassos omega 3, una bona font és el peix blau
Àcids grassos omega 6, abundants als olis d’oliva i de girasol, al sèsam, al blat de moro, a la soia, als fruita seca i als alvocats.
Cereals com l’arròs, el moresc, el mill, el fajol, l’ordi, el blat dur, l’espelta, la civada, la quinoa.
Probiòtics són els microorganismes presents en els iogurts com els àcid-làctics i bifidobacteris.
Fibra dietètica viscosa, o soluble, la trobem en els llegums, en la civada, en l’ordi i en algunes fruites.
Bibliografia:
Comunicat de premsa de l’Antidiabetic Food Centre. L’Antidiabetic Food Centre (AFC) és un centre de recerca i innovació de la Universitat de Lund, Suècia.
Antioxidants
Hidrats de carboni d’Índex Glucèmic lent
Àcids grassos omega 3 i omega 6
Cereals
Fibra alimentària soluble
Probiòtics
Dietary fiber
Fem salut, menjant aliments saludables!
Aquests aliments han demostrat ser més que saludables! Gràcies pel teu comentari!
Reblogged this on Celler-Adocse.