Com preparar l’amanida Tabule

Amanida Tabule, una deliciosa recepta de la Cuina MediterràniaL’amanida Tabule, originària de la cuina de Síria, o del Líban, és un plat de la Cuina Mediterrània molt apreciat a l’Orient Mitjà.

Entre els seus ingredients hi ha el bulgur (o el cuscús), el julivert, la menta fresca, els tomàquets, la ceba tendra, el cogombre i l’enciam.
Si hi afegim cigrons cuits, o una altra llegum, tindrem un àpat complet, hi haurà tots els aminoàcids que ens calen per construir les pròpies proteïnes, aportats pel cereal i pel llegum.
El bulgur i el cuscús els podem trobar en la majoria de botigues de productes per a la  gastronomia del Marroc, de Síria, del Líban  o del Pakistan. També la podem preparar amb quinoa que té un l’alt contingut de proteïnes d’origen vegetal.

Ingredients:
Julivert – un bon ramet
Tomàquets – 2 peces
Menta fresca – 3 o 4 branquetes
Ceba tendra- 1 peça
Cogombre – 2 peces
Bulgur – 4 cullerades soperes acormullades
El suc d’una llimona petita
Sal – al gust
Pebrot vermell – un polsim, al gust
Oli d’Oliva verge per amanir-la
Enciam per presentar el plat

Procediment:
Posarem el bulgur a hidratar en un bol amb aigua, emprarem el mateix volum de bulgur i d’aigua. Mentre el bulgur s’hidrata, tallarem totes les verdures molt petites, aquesta és la gràcia d’aquesta amanida.
En un bol gran, posarem tots els ingredients, el julivert, el tomàquet, la menta fresca, la ceba, el cogombre, el suc de llimona, el polsim de pebrot vermell, el bulgur hidratat i la sal al gust.
Barrejarem tots els ingredients i esperarem a l’últim moment per afegir-hi l’oli.

L’amanida està llesta per servir en un bol, o sobre un llit de fulles d’enciam i decorada a l’estil de l’Arguiñano, amb una fulles fresques de julivert, o de menta fresca, o de cors d’enciam.

Una amanida molt saludable i deliciosa!
Tasta-la!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Referències:
La recepta de Tabule en anglès
Tabule a la Viquipèdia
Bulgur a la Viquipèdia
Cuscús la la Viquipèdia

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut, Com fer ...
3 comments on “Com preparar l’amanida Tabule
  1. Oriol López ha dit:

    Un plat senzill de preparar i refrescant per aquest estiu, i molt bo!

  2. Sophia Blasco ha dit:

    Tens tota la raó!

  3. Lurdes Segovia Riba ha dit:

    Boníssim i saludable. L’he fet avui i ha estat molt fàcil.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: