Les pastanagues tenen més antioxidants cuites

Echte Möhre, Daucus carota, de la ViquipèdiaCuinant les pastanagues, augmentarem la proporció d’antioxidants que ens aporten. Segons un estudi de l’equip del professor Luke Howard, de la University of Arkansas, publicat al Journal of Agricultural and Food Chemistry, que mesurà els nivells d’antioxidants de pastanagues crues i pastanagues cuites, les pastanagues cuites tenen majors nivells d’antioxidants que les crues.

L’estudi mesurà els nivells d’àcids fenòlics i betacarotè, substàncies amb propietats antioxidants, importants per una bona nutrició. Els investigadors van trobar que els nivells d’antioxidants augmentaven en un 34,3% en les pastanagues cuites.

El professor Howard va dir: “Pensem que les verdures crues són sempre millor que les cuinades, però això no és sempre així. Les pastanagues cuinades ens ofereixen una major protecció contra el dany oxidatiu que les pastanagues crues

Els antioxidants eliminen del nostre cos els radicals lliures que ens danyen l’estructura bàsica de les cèl·lules provocant-nos malalties cròniques i accelerant el procés d’envelliment.  Els antioxidants poden ajudar-nos a prevenir malalties cròniques com el càncer, l’Alzheimer o la síndrome de Colon irritable, entre d’altres.

Segons les investigacions de l’Institut de Neurociències de la UAB, una dieta rica en antioxidants afavoreix el naixement de noves neurones i podria retardar l’aparició de la malaltia d’Alzheimer o alentir la seva evolució. El doctor Dale Bredesen ha dissenyat un protocol amb el que ha aconseguit revertir el deteriorament cognitiu provocat per l’Alzheimer, el protocol inclou l’increment dels antioxidants a la dieta.

Podem augmentar el percentatge d’antioxidants fins un 34,3% si adoptem el bon costum de coure les pastanagues, hi tenim molt a guanyar!

Si t’has proposat adoptar una alimentació més saludable, puc ajudar-te a aconseguir-ho.
Parlem-ne!

Més articles sobre Alimentació i Salut

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Nota de premsa de la University of Arkansas Cook Your Carrots for More Antioxidants
Una dieta rica en antioxidants afavoreix el naixement de noves neurones publicat a UABdivulga.
Beta Carotene Berkeley Wellness de Berkeley University of California

Postdata:
Ja que estàs aquí, per què no et subscrius al bloc? És gratis i sempre ho serà! Així rebràs totes les novetats al teu correu immediatament.

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
7 comments on “Les pastanagues tenen més antioxidants cuites
 1. Oriol López ha dit:

  Jo també tenia la idea que les verdures crues sempre eren millor que les cuites; ara veig que no és així en tots els casos. No, almenys, en el de les pastanagues.

 2. Mónica ha dit:

  Som el que mengem i és primordial saber cada cosa que entra al nostre cos que sigui el més natural i efectiu possible, Gràcies per seguir recordant l’important de la vida una bona alimentació i l’amor en preparar el menjar Sophia.

 3. Joan ha dit:

  Perquè?
  Heu d’explicar el perquè d aquesta diferència.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: