Com protegir-te els cabells

Cabells, de Cristina, al FlickrEl cabell és molt important per a la teva imatge i, a la vegada, és molt sensible a l’estat de salut i als factors mediambientals.
L’estrès, l’alimentació poc saludable, la toxicitat de l’alcohol i del tabac, l’exposició al sol, els productes químics, com el clor de les piscines, els tints o els decolorants, són factors que afebleixen els cabells provocant-los sequedat, excés de secreció de greix, pèrdua de flexibilitat i de brillantor fins arribar a provocar-ne la caiguda; tot plegat dóna un aspecte poc saludable al cabell.
Adoptar habituds saludables per protegir-te’l et permetrà no perdre, o recuperar, la vitalitat, la lluïssor i la flexibilitat dels cabells contribuint a fer més saludable la teva imatge. Hi ha un seguit de recomanacions, al teu abast, que t’hi ajudaran:

1.- La higiene capil·lar és la primera clau; rentant-te els cabells i el cuir cabellut 2 o 3 vegades a la setmana i utilitzant productes adequats als teu tipus de cabell.
En el rentat, comença per esbandir-te’ls amb aigua clara tèbia per treure la pols, el greix i la brutícia; tot seguit, amb una petita quantitat de xampú (l’excés de xampú en dificulta la neteja) te’ls rentes i te’ls esbandeixes amb aigua tèbia fins retirar-ne tot el sabó.
Un massatge al cuir cabellut d’uns 3 minuts n’afavorirà la circulació sanguínia i en millorarà l’oxigenació contribuint a la renovació capil·lar.
Evita refregar-te’ls en assecar-los, així t’estalviaràs els embolics als cabells.  Minimitza l’ús de l’assecador, si l’empres, utilitza l’aire fred per preservar-ne el grau d’humitat.

2.- Raspallarpentinar els cabells els tonifica. El raspallat, a més a més, d’eliminar-ne la pols, les cèl·lules mortes i els cabells solts, estimula el reg sanguini de l’arrel capil·lar vigoritzant-la. El raspallat convé que sigui ni massa fort, ni massa suau, un terme mig agradable; una fricció massa forta pot ferir-te la cutícula del cuir cabellut.
Pentina’t amb seny, els pentinats que tiben molt el fol·lícul pilós poden arrencar-te el cabell.

wigs and haircare, de Jeremy Burgin, al Flickr3.- Protegir-lo de les agressions mediambientals, especialment a l’estiu, és crític.
El sol i la calor afecten el grau d’humitat dels cabells i els lesionen. Pots protegir-te’ls amb un barret, un mocador, un turbant, una ombrel·la, …
Ajusta el rentat dels cabells a les teves necessitats, si tens calor i has suat, ets pots esbandir amb aigua clara per minimitzar l’impacte dels productes químics del xampú.
Els tints, les permanents i els decolorants incorporen substàncies químiques molt agressives.
El clor de les piscines i la sal de la mar agredeixen el cabells, esbandint-te’ls amb aigua clara en sortir de la piscina o de la mar t’ajudarà a protegir-te’ls.

4.- Adoptar una alimentació saludable t’aportarà tots els nutrients.
Una alimentació completa farà que l’aport de nutrients necessaris per gaudir d’un cabell sa i llustrós hi estiguin garantits:
Les Proteïnes confereixen fortalesa a l’estructura del cabell.
Les Vitamines A, B i E n’afavoreixen un creixement saludable i vigorós.
Els Oligoelements són fonamentals en la composició de l’estructura del cabell.
Evita el cafè, el tabac i l’alcohol, ja que tenen efectes vasoconstrictors i disminueixen l’aport de sang i nutrients al cuir cabellut, afeblint-lo.

5.- Posar l’estrès a ratlla, l’estrès pot provocar una caiguda sobtada de cabell.

6.- Recomanacions específiques:
Per a cabells secs, fràgils i molt sensibles al raspall, a l’assecador i als productes químics, empra xampú específic per a cabells secs; les locions capil·lars riques en vitamina B i en queratina poden ajudar-te a reparar-lo; el raspall, et convé que sigui de cerres naturals per minimitzar la ruptura dels cabells i l’electricitat estàtica.
Per a cabells grassos, et caldrà rentar-te’ls sovint, 2 o 3 vegades per setmana, sense abusar, per no incrementar la secreció de greix; empra xampú per a cabells grassos i esbandeix-te’ls amb aigua freda amb el suc d’una llimona (mig litre d’aigua i el suc colat de 2 llimones), et tancarà els porus, et restablirà el ph àcid de la pell i et reduirà la secreció de greix. Evita emprar cremes suavitzants, et poden accentuar la secreció de greix.

7.- Consulta el dermatòleg si observes una caiguda important difusa, o per zones, una presència inusual de caspa o l’aparició de seborrea.

Tenir en compte aquestes recomanacions t’ajudarà a preservar la salut dels teus cabells.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Com fer ...
6 comments on “Com protegir-te els cabells
 1. Oriol López ha dit:

  Bons consells en una època de l’any que, amb la platja, entre el sol i la sal de l’aigua del mar, els cabells cal cuidar-los una mica més.

 2. CUCU ha dit:

  Bon article

 3. Pepa ha dit:

  Sembla increíble que encara hi hagi gent que se li hagi d’explicar aquestes coses (a mi me les van ficar al cap des de petita) però, pel que he vist darrerament, crec que aquest pot ser un article útil per a molta gent…
  Molt ben explicat i tocant tots els punts necessaris! Bona feina, Sophia!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: