Com posar el ciberbullying a ratlla

Youth and Electronic aggression, a la ViquipèdiaLes TIC aporten a la població estudiantil moltes oportunitats i també algunes amenaces. Una de les amenaces és l’assetjament virtual, el ciberbullying. El ciberbullying ha augmentat considerablement, cada vegada els joves entren al ciberespai en edats més primerenques i les comunicacions en línia en aquestes franges d’edat superen les comunicacions presencials.
La imatge ens mostra, en tants per cent, on es desenvolupa el ciberbullying.

Algunes característiques del ciberbullying:
– La innocència de les víctimes potencials, les suposades invulnerabilitat i impunitat que proporciona la dimensió virtual als assetjadors faciliten el ciberbulliyng.
– La violència i l’impacte emocional de l’agressió són tan, o més, feridores que la presencial, ja que l’assetjament tendeix a viure’s en solitud i amb culpabilitat, com en el cas del mobbing.
– Encara que els assetjadors pretenguin amagar-se darrera l’anonimat, es pot saber qui hi ha darrera d’una identitat falsa.
– Les actuacions virtuals dels assetjadors queden gravades en els discs dels servidors. Es pot recuperar la informació i es poden capturar pantalles per utilitzar-les per denunciar les seves actuacions, aquest és un tret diferencial molt important respecte del bullying presencial.

Barrar-li el pas al ciberbullying requereix acabar amb la impunitat dels ciberassetjadors, i el primer pas és informar els joves, les mares i pares, els equips docents, … per identificar-lo, i el segon pas és denunciar-lo.

1 de cada 10 joves declara que ha estat víctima de ciberbullying, la infografia següent ens mostra algunes dades del ciberbullying:

Cyberbullying Infographic

Si estàs patint agressions de bullying, o de ciberbullying, el primer pas és informar els teus pares i els teus mestres.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Cyberbullying: How Bullies Have Moved From the Playground to the Web

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Com fer ..., Parella i família, Relacions Personals
2 comments on “Com posar el ciberbullying a ratlla
  1. Oriol López ha dit:

    Cap agressió no pot quedar impune. Cal denunciar-les. Tolerància zero amb totes les violències.

    • Sophia Blasco ha dit:

      Quan agredir els surti massa car, ja no els sortirà a compte. Acabar amb la impunitat és la via. Gràcies per comentar, Oriol.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: