Abans de menjar, pregunta’t: És gana?

Keep calm i pregunta't: és gana?La American Academy of Family Physicians, l’Acadèmia de Metges de Família Americans, per aprimar-nos, ens dóna aquests 4 consells:

  1. Abans de menjar, pregunta’t: És gana? O intentes satisfer una necessitat afectiva menjant? O estàs intentant calmar el neguit i el desassossec amb el menjar? O és que estàs avorrida i llavors menges? Hi ha molts estats emocionals com la frustració , la por, la incertesa, la ira, etc. davant dels que podem reaccionar amb una falsa sensació de gana, menjar per qualsevol d’aquestes raons t’engreixarà, a més a més, no t’ajudarà a resoldre el problema que t’està alterant. Si menges per qualsevol d’aquest motius diferents de la gana, t’engreixaràs. Per aconseguir aprimar-te cal resoldre l’origen del conflicte. T’interessa identificar la gana autèntica.
  2. Ni tu ni els aliments no en sou culpables. El teu cos necessita nodrir-se per viure i els aliments t’aporten l’energia i els nutrients que necessites. Si culpabilitzes del teu sobrepès, a tu per tenir gana i als aliments per provocar-te-la, establiràs una relació compulsiva que cavalcarà entre el desig i l’odi que, a més a més del malestar emocional que et comportarà, t’engreixarà i et pot abocar a patir bulímia.
  3. Segueix el teu pla personalitzat d’alimentació i estil de vida. Proposar-te accions concretes per millorar la teva salut a través de l’alimentació és un bon repte i pot ajudar-te a aprimar-te però, de vegades, l’origen no és ni a la dieta ni a l’estil de vida i actuant tan sols en aquests dues direccions no aconseguiràs aprimar-te.
  4. Porta un diari dels teus hàbits alimentaris, anota-hi què menges, quant en menges  i quan menges. Fer-ho t’ajudarà a descobrir possibles oportunitats de canvis  per aconseguir aprimar-te.

Per aprimar-te definitivament adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a: Health Tip: Think Before You Eat

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
4 comments on “Abans de menjar, pregunta’t: És gana?
  1. carme caballol ha dit:

    Amb calma, ho veig claríssim. Cal que defineixi millor el meu pla i estil de vida

  2. merce1 ha dit:

    Com deia la Marie Curie. “Nothing in life is to be feared. it is to be understood”. Posant llum i consciència a les nostres accions quotidianes ens adonem de com actuem realment i del per a què de les nostres accions; només llavors podem començar a canviar-les. Gràcies per tot Sophia!!!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: