Sigues llesta, NO facis dieta per aprimar-te!

“Evolution, American-Style”, de Mike Licht

Les encisadores promeses de les dietes mai no s’acompliran!
Les dietes miraculoses no funcionen!
Fer dieta ens engreixa, ens segresta l’atenció i ens minva intel·lectualment, ens genera desitjos incontenibles de transgredir les normes que ens imposa la dieta i ens aboca a fer afartaments, 4 bones raons per NO fer dieta per aprimar-te:

 1. Fer dieta ens engreixa
  Fent dieta pots aconseguir resultats a curt termini però, segons l’estudi “Predictors of weight change over two years among a population of working adults: the Healthy Worker Project“, la majoria de les persones que fan dieta acaben recuperant els quilos que s’havien aconseguit aprimar i fins  tot alguns quilos més.
  D’altra banda, l’estudi “Eat, drink, and be merry, for tomorrow we diet: effects of anticipated deprivation on food intake in restrained and unrestrained eaters” ha posat en evidència que el sol fet d’estar a dieta, ens aboca a menjar més.
  Els efectes de la restricció calòrica dràstica foren observats pel doctor Ancel Keys  a l’estudi The Great Starvation Experiment. Algunes persones patiren episodis de bulímia i, tan bon punt acabà l’experiment, els participants feien afartaments de més de 10.000 calories al dia.
  Tots tres estudis han posat al descobert que fer dieta engreixa.
 2. Fer dieta ens segresta l’atenció
  Quan fem dieta dediquem molta atenció, massa atenció, a calcular les calories que mengen, les que cremem, els grams de sucres, els grams de greix, etcètera. Els investigadors han comparat les persones que fan dieta amb les persones que no en fan i han trobat que les persones que estan fent dieta estan ocupades amb les seves dietes i tenen més dificultats per aprendre nova informació, tenen menys habilitat per resoldre problemes i gaudeixen d’un auto-control molt menor que les persones que no fan dieta. La dieta ens deixa molt minvada la capacitat mental per dedicar-la a altres assumptes diferents de fer dieta.
 3. Fer dieta ens provoca un desig incontenible de saltar-nos les prohibicions que ens imposem
  Quan tractem de no pensar en alguna cosa, tendim a pensar-hi molt més. Quan ens diem ‘No pensis en elefants rosa!‘, els elefants rosa ens ocuparan el pensament. La mateixa dinàmica ocorre amb el menjar, quan ens imposem no menjar algun aliment tendim a menjar-ne molt més. Si ens diem ‘No mengis xocolata!’, trigarem ben poc en menjar-nos la xocolata. Per això ens és tan difícil no menjar allò que ens imposem de no menjar.
 4. Fer dieta ens aboca a fer afartaments
  L’estudi “Dieting and binging: A causal analysis” analitza la relació entre dieta i afartaments i conclou que, en fer dieta i evitar certs aliments, en determinades circumstàncies, ens desinhibim i en comptes d’unes postres, ens en mengem dues o tres. Però l’afartament ens provoca més sobrepès, més culpabilitat i més indignació amb nosaltres mateixes.

Sigues llesta, si vols aprimar-te, no facis dieta. Fer dieta engreixa!
Per aprimar-te definitivament adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a;
6 Reasons Smart People Don’t Diet
Why Dieting Makes You Dumber
The Mental Strain of Making Do With Less

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
One comment on “Sigues llesta, NO facis dieta per aprimar-te!
 1. […] Sigues llesta, NO facis dieta per aprimar-te! Fer dieta engreixa! […]

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: