
“Sprouting mung beans in a jar“, Viquipèdia
El Dr. Andrew Weil, a High Cholesterol, ens recomana:
- Reduir el sucre i la farina refinats de la dieta; estalviar-nos begudes i aliments processats que ens poden provocar pics de glucosa i com a conseqüència abocar-nos a menjar en excés, a patir obesitat i a incrementar el risc de patir malalties cardiovasculars.
- Menjar fruita seca cada dia: ametlles, nous, anacards, … , que ens aporten greixos monoinsaturats.
- Substituir algunes racions de proteïnes animals per proteïna de soja. La proteïna de soja, com el tofu, el tempeh, la llet de soja, la soja sencera, la soja germinada i la soja torrades regularitzen els nivells de colesterol.
- Utilitzar all fresc amb regularitat. L’all normalitza els nivells de colesterol i la pressió arterial. Una o dues dents crues o escalivades al dia.
- Beure te verd a diari. Els antioxidants que ens aporta ajuden a regularitzar els nivells de colesterol.
- Menjar molta fibra soluble. Els fesols, les llenties, els cigrons, les pomes, els cítrics, la civada, l’ordi, els pèsols i les pastanagues són bones fonts de fibra soluble, tenen un poderós efecte en la regulació dels nivells de colesterol.
- Reduir els carbohidrats refinats de la dieta: galetes, pastissos, pans blancs, patates fregides i aperitius processats, que ens provoquen pics de glucosa.
- Triar aliments rics en àcids grassos omega-3. Han demostrat disminuir els nivells de triglicèrids (greixos sanguinis), la inflamació i la coagulació, a la vegada que augmenten el colesterol HDL, el colesterol “bo”. El peix blau i les llavors de lli són una bona font d’omega-3. Com que la llavor de lli és difícil de trencar, és molt esmunyedissa, podem optar per moldre’n unes quantes cullerades, desar-les al congelador en un potet de vidre ben tapat, i així evitem que s’enranciïn els olis que conté. Una culleradeta de postres de llavors de lli moltes al dia és una bona quantitat, la podem afegir al plat principal: l’amanida, els guisats, etc
Adoptant, a més a més, petits canvis en els teus hàbits diaris aconseguiràs uns nivells de colesterol saludables.
Documentat a: High Cholesterol
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Superinteressant aquest article! Molt útil, valdria la pena tenir-lo ben clar al cap al anar a comprar i no aniria gens malament una fotocopia a la nevera penjada perquè aixi recordariem més i menjariem millor.
Gràcies sophia?
L’alimentació pot ser, o no, una bona font de salut. Gràcies Marta
Molt interessant, però cal dir que la soja ja no es recomana, perquè en la majoria de casos es transgènica i quan no ho és afecta al sistema hormonal.
La polèmica respecte de la validesa, o no, de la soja per reduir significativament els nivells de colesterol ha quedat resolta amb l’estudi Hypocholesterolaemic effects of soya proteins: results of recent studies are predictable from the anderson meta-analysis data que confirma els beneficis de la soja per ajudar-nos a controlar el colesterol.
Gràcies Sílvia