Tan bon punt vaig començar a estimar-me…

“Tan bon punt vaig començar a estimar-me, vaig descobrir que l’angoixa i el patiment emocional són tan sols signes d’alerta de que estava vivint contra la meva pròpia veritat. Avui, ja ho sé, es tracta d’autenticitat.

Tan bon punt vaig començar a estimar-me, vaig entendre quant puc ofendre algú si intento imposar-li els meus desitjos, tot i que sabia que ni era el moment ni la persona no estava preparada per a això, tot i que aquesta persona era jo mateix. Avui ho anomeno respecte.

Tan bon punt vaig començar a estimar-me, vaig deixar de lluitar per una vida diferent, i vaig ser capaç de descobrir que tot el que m’envoltava me convidava a créixer. Avui ho anomeno maduresa.

Tan bon punt vaig començar a estimar-me, vaig comprendre que, en qualsevol circumstància, estic al lloc adequat i en el moment adequat i tot succeeix al seu temps. Ara puc estar tranquil. Avui ho anomeno autoconfiança.

Tan bon punt vaig començar a estimar-me, vaig parar d’hipotecar el meu propi temps i vaig deixar de proposar-me grans projectes per al futur. Avui tan sols faig allò que me proporciona alegria i la felicitat, coses que m’encisa fer i que m’alegren el cor, i les faig al meu aire i al meu ritme. Avui ho anomeno simplicitat.

Tan bon punt vaig començar a estimar-me, em vaig alliberar de tot allò que perjudiqués la meva salut: menjar, persones, coses, situacions i de tot allò que m’allunyava de mi. Al principi, a aquesta actitud la vaig anomenar egoisme sa. Avui sé que és amor per un mateix.

Tan bon punt vaig començar a estimar-me, vaig deixar de lluitar per ser i fer tot com toca i, des de llavors, m’exigeixo menys. Avui he descobert que és la modèstia.

Tan bon punt vaig començar a estimar-me, em vaig deixar de viure ancorat al passat i preocupa’t pel futur. Ara visc cada moment present. Avui visc ara i aquí cada dia i l’anomeno atenció plena.

Tan bon punt vaig començar a estimar-me, vaig reconèixer que la meva ment pot ferir-me i emmalaltir-me. Però,  connectada al cor, la ment es converteix en un valuós aliat. Avui anomeno aquesta connexió saviesa del cor.

Ja no necessito patir pels conflictes, les confrontacions o per qualsevol tipus de problema amb mi mateix o amb altres persones. Fins i tot els estels col·lisionen i generen nous mons. Avui sé què és la vida.

Charlie Chaplin
Tan bon punt vaig començar a estimar-me

“As I began to love myself I found that anguish and emotional suffering are only warning signs that I was living against my own truth. Today, I know, this is “AUTHENTICITY”.

As I began to love myself I understood how much it can offend somebody if I try to force my desires on this person, even though I knew the time was not right and the person was not ready for it, and even though this person was me. Today I call it “RESPECT”.

As I began to love myself I stopped craving for a different life, and I could see that everything that surrounded me was inviting me to grow. Today I call it “MATURITY”.

As I began to love myself I understood that at any circumstance, I am in the right place at the right time, and everything happens at the exactly right moment. So I could be calm. Today I call it “SELF-CONFIDENCE”.

As I began to love myself I quit stealing my own time, and I stopped designing huge projects for the future. Today, I only do what brings me joy and happiness, things I love to do and that make my heart cheer, and I do them in my own way and in my own rhythm. Today I call it “SIMPLICITY”.

As I began to love myself I freed myself of anything that is no good for my health – food, people, things, situations, and everything that drew me down and away from myself. At first I called this attitude a healthy egoism. Today I know it is “LOVE OF ONESELF”.

As I began to love myself I quit trying to always be right, and ever since I was wrong less of the time. Today I discovered that is “MODESTY”.

As I began to love myself I refused to go on living in the past and worrying about the future. Now, I only live for the moment, where everything is happening. Today I live each day, day by day, and I call it “FULFILLMENT”.

As I began to love myself I recognized that my mind can disturb me and it can make me sick. But as I connected it to my heart, my mind became a valuable ally. Today I call this connection “WISDOM OF THE HEART”.

We no longer need to fear arguments, confrontations or any kind of problems with ourselves or others. Even stars collide, and out of their crashing new worlds are born. Today I know “THAT IS LIFE”!”

Charlie Chaplin
As I began to love myself

Troballa feta gràcies a la Carme!

Sir Charles Spencer Chaplin, conegut també com a Charles Chaplin, o Charlot, considerat un dels millors mims i pallassos de la història del cinema i una de les personalitats més creatives de l’època del cinema mut. Actuava, dirigia, escrivia els guions, componia la música i produïa les seves pel·lícules.

Coach personal

Arxivat a Frases sàvies
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: