Com transformar-te en una persona interessant

Podem arribar a ser una persona interessant formant-nos en diversitat de temes, gaudint d’espontaneïtat i sent capaces de sorprendre. Un altre camí per aconseguir-ho és deixar de parlar de tu mateixa, una forma fàcil de transformar-te en una persona interessant de la nit al matí. En fer-ho, seràs més interessant, seràs ben rebuda a les festes i les persones estaran més obertes a parlar amb tu.

Ser una persona interessant té molt a veure amb el què expressem quan parlem. Totes hem patit persones que ens expliquen, amb ets i uts, totes les malalties que pateixen, o que ens detallen la crònica del seu dia a la feina, minut a minut.
Vam néixer amb una boca i dues orelles per escoltar el doble del que parlem. Escoltar, a més a més d’enriquir-nos amb el punt de vista d’altres persones, fa que l’altra persona senti que li parem atenció.

En optar per no parlar de tu mateixa, incrementaràs les respostes positives de les persones i et transformaràs en una persona interessant:

 • Crearàs un cert misteri. Tenim més curiositat sobre les persones que coneixem poc.
 • Et convertiràs en una bona oïdora. A les persones ens agrada que ens escoltin.
 • Mai se’t considerarà avorrida. Hi ha una quantitat infinita de temes a abordar, participa a les converses sols per enriquir-les.
 • Generaràs atracció i se t’aproparà gent intrigada i potser també interessant.
 • Gaudiràs de la serenor de no haver d’impressionar les altres, sí o sí, amb els teus viatges, coneixements i experiències.
 • Descobriràs altres persones interessants.
 • En interessar-te per les altres persones fent preguntes adequades, fas que les altres persones se sentin interessants.
 • La consideració es convertirà en un tret distintiu de la teva persona. Tindràs temps per pensar, considerar i decidir què dius, quan ho dius i a qui li ho dius. Aquesta habilitat la podràs fer extensible a tot allò que facis.
 • Generaràs més confiança. Les persones donades a parlar d’elles o a malparlar d’altres generen desconfiança.
 • La humilitat també és ben percebuda. Optar per no ficar cullerada dient la teva en una conversa, fins i tot quan tens una experiència similar a compartir, et donarà una deliciosa sensació d’autocontrol. Qui no ha vist com algunes persones esperen l’oportunitat de ficar-se a la conversa per hegemonitzar l’atenció i el protagonisme? Decidir-te per no compartir la teva experiència possibilitarà a l’altra persona presentar el seu punt de vista i sentir-se escoltada.

Parlar de nosaltres mateixes ens genera benestar i satisfacció, ens activa les mateixes àrees del cervell que quan mengem un àpat deliciós o quan fem l’amor, segons explica l’article “Why We Love Talking About Ourselves” publicat a Psychology Today.

Quan és bo parlar de tu mateixa?
Si volem generar interès i aconseguir el benestar inherent al fet de parlar de nosaltres mateixes, ens interessa triar quan, amb qui  i què decidim compartir. Una oportunitat per practicar la autoconsciència, l’escolta i l’aprenentatge.
Obrir-te a les persones properes i estimades et reforçarà els vincles en augmentar el grau de confidencialitat. Sempre hi ha moments adequats i convenients per compartir informació personal incrementant el grau de comprensió i consolidant la relació.
Com en tot, la clau és la mesura i ens la dóna l’ experiència. Prova-ho i pren-te el temps per valorar els guanys del canvi. És un esforç minúscul que paga la pena invertir per recollir-ne els fruits!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Font: Immediately Become a More Interesting Person by Doing This One Thing

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Relacions Personals
3 comments on “Com transformar-te en una persona interessant
 1. Dolors Pascal ha dit:

  Moltes gràcies !
  M’ha encantat i provaré d fer-ho .

 2. Marta ha dit:

  Sophia, Molt interessant !!!! 👏🏼👏🏼👏🏼; usa tu la mateixa paraula…. si m’ ho ha semblar molt i ja no per la idea de semblar interessant als altres, m’ ha agradat la idea d’ humilitat.
  Gràcies com sempre!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: