El meu secret de salut és la dieta intuïtiva

Segueixo la dieta intuïtiva, coneguda també com “intuitive eating“, peça central del programa Aprima’t! Ara pots!, la millor dieta personalitzada. La dieta intuïtiva és saludable i sostenible. Es basa en escoltar, respectar i satisfer les necessitats nutricionals i energètiques. L’he seguida durant més de 10 anys, amb molt bons resultats, i m’ha canviat la vida.

Quan vaig deixar de fumar, em vaig engreixar més de 20 Kg. Com que sabia que les dietes no funcionaven, vaig adoptar el menjar en plat de postres. En acabar de menjar, tenia la mateixa gana que abans de menjar i el sobrepès continuava igual. A més a més, com que sempre tenia gana, aplicava periòdicament allò de ‘Un dia és un dia‘, menjava amb voracitat intermitentment i el sobrepès s’agreujava.

Amb la dieta intuïtiva he aconseguit:

 • Aprimar-me fent salut
 • Re-aprendre a menjar, escoltant, confiant i respectant el meu cos
 • Aprendre a distingir la gana autèntica de la gana emocional
 • Menjar centrada i tranquil·la, amb atenció plena
 • Respectar la gana, l’apetència i la sacietat en cada àpat,  guanyant benestar, satisfacció i harmonia
 • Sortir de la relació de conflicte amb el meu cos, passant de tiranitzar-lo, amb la contenció que m’imposava amb el plat de postres, a respectar-lo i mimar-lo
 • Alliberar-me del sentiment de culpa per menjar massa
 • Menjar amb goig i satisfacció
 • Gaudir cuinant i menjant. Els aliments em nodreixen i m’alimenten, no són els meus enemics
 • Sentir-me carregada d’energia i vitalitat

En seguir les pautes de la dieta intuïtiva el meu cos s’ha anat aprimant, a poc a poc, fins a recuperar el pes que feia quan estudiava a la universitat. M’he aprimat 20 Kg i he consolidat aquest pes que, per a mi, és un pes saludable.

Algunes de les pautes de la dieta intuïtiva que m’han ajudat a aprimar-me:

 • Quan menjo, menjo, ni miro la televisió ni discuteixo sobre temes delicats que me puguin alterar emocionalment, me procuro un ambient tranquil que m’ajudi a menjar asserenadament, mastegant bé, assaborint cada mossegada i acabo de menjar en percebre la sacietat
 • Prenc un bon desdejuni, d’acord amb la dita ‘Esmorzar de reina, un dinar de rica i un sopar de pobra
 • Esmorzo a mig matí fruita fresca
 • Les postres del dinar me les estalvio
 • Bereno fruita fresca i gairebé no sopo
 • Sopo fruita fresca
 • Habitualment faig 5 àpats diaris, si tinc poca gana menjo poquet i a l’hora de sopar, si no tinc gaire gana, no sopo
 • Bec aigua sempre que tinc set, l’aigua m’aporta 0,00 calories
 • La fruita me la menjo sempre a mos rodó, mai en suc, els sucs de fruita no són tan saludables
 • Menjo en plat de postres, m’ajuda a moderar les racions. M’he alliberat de l’obligació d’acabar-me tot el plat, si ja he menjat prou, no menjo més. Però no practico la contenció; si tinc més gana, me’n serveixo una mica més; contenir-me m’ha donat mals resultats
 • No tinc llista d’aliments prohibits, tots els aliments m’aporten energia i nutrients

Diversos estudis recollits a Review Article Relationships between intuitive eating and health indicators: literature review conclouen que seguint la dieta intuïtiva guanyem salut:

 • Millora l’IMC
 • Ajuda a mantenir el pes saludable
 • Normalitza els nivells de tensió arterial i colesterol
 • Contribueix a una millor salut psicològica

La vida és massa curta per malbaratar-la tiranitzant-te amb imposicions dietètiques i amb plans d’exercici exhauridors per aprimar-te. Adopta el programa Aprima’t! Ara pots!, basat en la dieta intuïtiva, una boníssima oportunitat per aprimar-te fent les paus amb el teu cos, amb els aliments i retrobant l’harmonia. Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: