La felicitat ens és innata

 

Buscar la felicitat fora de nosaltres mateixes
és com esperar que surti el sol dins d’una cova orientada cap al nord.
Proverbi tibetà

“Seeking happiness outside ourselves
is like waiting for sunshine in a cave facing north.”
“Tibetan proverb”

Busquem la felicitat per açí, per allà, i la felicitat ens fuig.
Tots els esforços que dediquem a aconseguir fama i fortuna, a establir relacions significatives o a construir quelcom, convençudes que darrere aquestes fites s’amaga la felicitat, són en va, mai no l’assolim.

La felicitat forma part de la nostra naturalesa innata, no hem de fer res, no necessitem aconseguir res per assolir la felicitat. La felicitat tan sols necessita que la deixem aflorar.

Si la felicitat ens és innata, com és que no l’experimentem quotidianament?

Les creences que hem adoptat ens impedeixen de gaudir de la felicitat. Vivim convençudes que per aconseguir la felicitat necessitem més diners, més poder, una parella, fills, més prestigi, etcètera. I com que l’esperem trobar on no hi és, fracassem avui sí i demà també.

Aquestes creences es construeixen i s’alimenten contínuament amb cada anunci publicitari que les reforça representant, subtilment, la felicitat i el triomf al rostre dels protagonistes de l’anunci per vendre’ns un cotxe, una rentadora o unes vacances exòtiques.
La publicitat ha colonitzat la nostra cultura i els nostres valors. Estem exposades a més de 3000 missatges comercials diaris, tots porten un missatge subliminar: Estàs incompleta. La teva vida està incompleta. Per a que sigui completa necessites X .
Els anuncis publicitaris estan dissenyats per fer-nos sentir insatisfetes, desgraciades i fracassades, i per provocar-nos el desig de comprar-nos el producte que, com ens han anunciat, satisfarà les nostres necessitats prefabricades però no ens proporcionarà la felicitat esperada i ens mantenim en un estat d’infelicitat sostinguda.

És quan satisfem les nostres necessitats genuïnes quan aflora la felicitat. Les necessitats genuïnes són molt humils i molt plaents: una bona companyia, un bon àpat, un bon descans, practicar la solidaritat i l’altruisme, carregar de sentit i transcendència el que estem fent, …

Nota: El text anterior és una traducció i adaptació d’un fragment de l’apartat ” Libertad y felicidad: no son lo que usted cree” del llibre “Abriendo puertas“, Ediciones Urano, Barcelona 2006, del professor Srikumar S. Rao.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!
2 comments on “La felicitat ens és innata
  1. Dolors Pascal ha dit:

    Gràcies!

  2. Josep Sierra Roca ha dit:

    Sí, la felicitat està “amagada” en l’interior de cadescú i seguramente per aixó és que costa tant de trobar-le.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: