Com reduir el risc de patir càncer

La World Cancer Research Fund UK ha engegat la campanya “Are you making yourself cancer attractive?” per alertar-nos d’alguns hàbits què incrementen el risc de patir càncer i ens fa aquestes recomanacions:

 • Les fruites i hortalisses poden protegir-te del càncer de boca, gola i tracte digestiu. Regala-te’n 10 racions al dia.
 • Els cereals integrals et protegeixen del càncer d’intestí i t’ajuden a mantenir un pes saludable. Adopta’ls!
 • Els aliments processats amb alt contingut de greixos trans i sucres, i les begudes ensucrades. Reduir els aliments i begudes amb alt contingut de greix trans i sucre t’ajuda a mantenir el teu pes saludable. El pes saludable ens ajuda a reduir el risc de patir càncer. Amb el programa Aprima’t! Ara pots! recuperaràs el teu pes saludable.
 • La carn vermella. Limitar la ingesta a no més de 3 racions setmanals (entre 350 i 500 grams de pes de carn cuinada setmanals com a màxim) t’ajuda a reduir el risc de patir càncer d’intestí.
 • Els productes carnis processats. Qualsevol carn processada augmenta el risc de càncer d’intestí.
 • Les begudes alcohòliques. Beure alcohol és una causa de 7 tipus de càncer. Estalviar-te beure alcohol t’ajuda a protegir-te contra el càncer.
 • Fer 150 minuts d’exercici moderat, per exemple caminar, o 75 minuts d’exercici vigorós, a la setmana et protegeix contra 3 tipus de càncer. Fent entre 45 i 60 minuts d’activitat moderada al dia augmentaràs encara més el benefici. Fit de Google t’hi ajudarà.
 • Estalvia’t el bronzejat artificial i protegeix-te del sol, reduiràs el risc de patir càncer de pell.
 • Si encara fumes, allibera’t del tabac. No fumar és una bona manera de reduir el risc de patir càncer.

Aquestes recomanacions són les que presenta el test “Cancer Health Check” de la campanya de la World Cancer Research Fund UK. Fer aquest test t’ajudarà a identificar punts de millora del teu estil de vida per reduir el risc de patir càncer.

A més a més, t’interessa posar l’estrès a ratlla. Els danys que provoca l’estrès a l’ADN també augmenten el risc de patir càncer.

Anima’t a millorar el teu estil de vida i guanya salut!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , , ,
Arxivat a Alimentació i salut, Com fer ...
One comment on “Com reduir el risc de patir càncer
 1. Silvia Canovas ha dit:

  Molt bons consells!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: