Què t’impedeix de viure ara i aquí

Si estàs deprimida, estàs vivint en el passat.
Si estàs ansiosa, estàs vivint en el futur.
Si estàs en pau estàs vivint en el present.
Lao Tse (lao Tzu, Laozi)

Sols hi ha dos dies a l’any on no hi ha res a fer. L’un és ahir i l’altre és demà. Avui és el dia adequat per estimar, créixer i, sobretot, per viure.
Tenzin Gyatso, 14è dalai-lama del Tibet

Ara i aquí és on hi ha tota la capacitat per actuar. Centrar l’atenció en l’ara et permetrà entrar en consciència plena i viure en plenitud, aquest és el gran poder de l’ara.

Passat, present i futur, a PresenterMedia

Què t’impedeix de viure ara i aquí:

 1. Fer coses a contracor
  T’alimentarà el ressentiment, entraràs en conflicte amb tu mateixa i amb les altres persones, crearàs infelicitat i negativitat.
 2. Queixar-te
  Et convertirà en víctima i perpetuaràs la situació que estàs patint. Si la situació et resulta insuportable, sempre pots sortir-ne, canviar-la o acceptar-la.
 3. Estressar-te
  Eckhart Tolle al llibre “El poder de l’ara” afirma que l’estrès ens el provoca estar ‘aquí’ i voler estar ‘allà’. Ens provoquem una fractura interna imposant-nos estant on no volem estar.
 4. Viure instal·lada al passat
  Bé sigui evocant les grans fites que has assolit i rebutjant la qualitat del present on ara et veus forçada a estar, bé queixant-te de les malifetes que has patit i creant sentiments de ressentiment o d’enuig.
 5. Preocupar-te
  Construint pensaments del tipus ‘I si…’ i carregant-los de les adversitats més grans possibles, generant-te una gran por. Una situació d’aquest estil és impossible de gestionar, no existeix i t’instal·la en un estat emocional insostenible.
 6. Tenir la convicció que algun dia ho aconseguiràs
  Mai no trobes prou bo el present, el futur que t’imagines serà millor, és una recepta perfecta per garantir-te la insatisfacció permanent.
 7. Esperar
  A les properes vacances, a tenir una feina millor, a que els fills creixin , … Hi ha mil i una maneres d’esperar per començar a viure. Esperar significa que vols el futur i rebutges el present. Crees un conflicte intern entre el teu ara i aquí, on no vols estar, i el futur projectat on voldries viure. Una altra manera de perdre el present.

Aquestes són un botó de mostra de les moltes maneres que hi ha d’impedir-te de viure amb consciència plena el present amb plenitud, abocant-te a la insatisfacció permanent, malbaratant-te la vida.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat al llibre “El poder de l’ara“, d’Eckhart Tolle, Edicions Viena Helios, 2003. ISBN 8483302330. El trobaràs disponible a les llibreries i a les biblioteques públiques.

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!, Frases sàvies
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: