He seguit el mètode de Què Qui Com, amb algunes modificacions per simplificar el procés i aconseguir una orxata baixa en carbohidrats en reduir la quantitat de sucre.
Ingredients:
- 250 grams de xufles seques
- 50 grams de sucre
- 1 litre d’aigua
Procediment:
- Renta bé les xufles
- Posa-les en remull 24 hores / 48 hores
- Canvia l’aigua del remull tres o quatre vegades al dia, aprofita cada canvi d’aigua per esbandir-les.
- Escorre-les
- Tritura les xufles amb 400cc d’aigua amb la batedora elèctrica de braç, la processadora o el vas triturador.
- Cola-les amb un colador xinès i obtindràs una part de l’orxata. Jo no he utilitzat el colador de roba que empren a Què, Qui, Com, amb el colador xinès queda molt bé.
- Amb la polpa de les xufles, els 600cc d’aigua restants i els 50 grams de sucre repeteix la trituració.
- Cola-les amb el colador xinès i prem la polpa amb una cullera de fusta o amb la mà del morter per extreure’n el màxim d’orxata.
- Barreja l’orxata obtinguda en colar les dues trituracions i obtindràs uns 1000cc d’orxata deliciosa.
- Pots prendre-la líquida, refrescant-la a la nevera una bona estona, o granissada posant-la unes hores al congelador i passant-la per la batedora per deixar ben fins els cristalls de glaç.
És molt delicada, convé mantenir-la ben fresca i consumir-la aviat.
L’orxata de xufla, a nivell nutricional, és un regal dels déus!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Gràcies Sophia. Ara vaig a mirar Què és el colador xinès