Com fer orxata a casa

He seguit el mètode de Què Qui Com, amb algunes modificacions per simplificar el procés i aconseguir una orxata baixa en carbohidrats en reduir la quantitat de sucre.

Ingredients:

  • 250 grams de xufles seques
  • 50 grams de sucre
  • 1 litre d’aigua

Procediment:

  • Renta bé les xufles
  • Posa-les en remull 24 hores / 48 hores
  • Canvia l’aigua del remull tres o quatre vegades al dia, aprofita cada canvi d’aigua per esbandir-les.
  • Escorre-les
  • Tritura les xufles amb 400cc d’aigua amb la batedora elèctrica de braç, la processadora o el vas triturador.
  • Cola-les amb un colador xinès i obtindràs una part de l’orxata. Jo no he utilitzat el colador de roba que empren a Què, Qui, Com, amb el colador xinès queda molt bé.
  • Amb la polpa de les xufles, els 600cc d’aigua restants i els 50 grams de sucre repeteix la trituració.
  • Cola-les amb el colador xinès i prem la polpa amb una cullera de fusta o amb la mà del morter per extreure’n el màxim d’orxata.
  • Barreja l’orxata obtinguda en colar les dues trituracions i obtindràs uns 1000cc d’orxata deliciosa.
  • Pots prendre-la líquida, refrescant-la a la nevera una bona estona, o granissada posant-la unes hores al congelador i passant-la per la batedora per deixar ben fins els cristalls de glaç.

És molt delicada, convé mantenir-la ben fresca i consumir-la aviat.

L’orxata de xufla, a nivell nutricional, és un regal dels déus!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Alimentació i salut, Com fer ...
One comment on “Com fer orxata a casa
  1. mariaseculi ha dit:

    Gràcies Sophia. Ara vaig a mirar Què és el colador xinès

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

%d bloggers like this: