Agraeix sincera i honestament

L’apreciació, l’agraïment sincer, és un dels millors regals que podem fer a una persona, la farà sentir-se important. La necessitat de sentir-nos importants és un dels desitjos més grans de la majoria de les persones i pot ser una font de motivació.

L’apreciació, per tal de ser efectiva, ha de complir aquests 5 requisits:

1.- Ha de ser específica. Dir ‘Has fet una bona feina’ és massa general i poc concret. Ara bé, si dic: ‘La manera com vas tractar aquell client difícil va ser exquisida’; llavors la persona sap què se li està apreciant en concret.

2.- Ha de ser immediat. L’eficàcia de l’agraïment es diluirà si el mostrem mesos després d’haver succeit el fet lloable.

3.- Ha de ser sincer. Ha de venir del cor.
Hi ha una gran diferència entre una apreciació sincera i un afalac formal per quedar bé; l’un ve del cor i l’altre ve de boqueta en fora.

4.- Evitem utilitzar el però com a connector a la frase, en utilitzar el però, invalidem l’agraïment. Utilitzem “i“, “a més a més d’això” o algun altre connector adequat que sumi. Una frase de l’estil ‘Agraeixo el teu esforç i a més a més, volia proposar-te …

5.- Després d’expressar l’agraïment, no cal esperar confirmació, aquest no és el propòsit de l’agraïment. En rebre un agraïment, acceptem-lo amablement amb un ‘gràcies’.

El psicòleg William James va dir: “Un dels desitjos més profunds dels éssers humans és el desig de ser apreciats. La sensació de ser indesitjats ens perjudica”. Les joies cares són regals per disculpar mancances. De vegades, regalem per compensar la falta de dedicació, d’escolta, o d’estar per l’altra persona.

Tradució i adaptació de Give Honest and Sincere Appreciation

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Relacions Personals
One comment on “Agraeix sincera i honestament
  1. bertranmarta ha dit:

    Molt xul.la l’entrada Sofia! Gracies. Mil petons.

    Enviat des del meu iPhone

    > El 22 març 2021, a les 0:04, Sophia Blasco: Coaching personal va escriure: > >  >

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: