Mindfulness, un generador de benestar

La capacitat natural de l’ésser humà per ser conscient plenament de les pròpies experiències, parant atenció al moment present de manera intencionada, receptiva i sense judicis, és fonamental per reduir l’estrès i promoure el benestar emocional segons conclou l’enquesta de la Universitat de Flinders.

Els investigadors de l’envelliment saludable de la Universitat de Flinders asseguren que algunes característiques de la consciència plena són més clarament evidents en les persones grans en comparació amb les persones més joves.
“La capacitat per apreciar la naturalesa temporal de les experiències personals sembla ser particularment important per a la manera com les persones gestionem els objectius quotidians durant la segona meitat de la vida”, afirma l’autora principal de l’estudi, la doctora Leeann Mahlo.

El “Mindfulness” és un generador de benestar a qualsevol edat, afirma la doctora Mahlo.

Consells per a practicar la consciencia plena:

  • Prendre consciència dels propis pensaments i entorns, parant atenció al moment present de manera oberta i sense jutjar. Així ens estalviarem culpar-nos pel passat o amoïnar-nos pel futur inútilment.
  • Entendre que els pensaments, les emocions i les situacions existeixen ara i aquí, no són eternes, passaran. Això ens ajudarà a respondre amb més flexibilitat i optimisme davant les circumstàncies difícils.
  • Practicar exercicis de consciència plena i mindfulness per reforçar l’habilitat de gestionar l’atenció és essencial. A Com practicar l’atenció plena, el “mindfulness” hi ha recursos útils per fer-ne un tastet.

Procura’t benestar, t’ho mereixes! Posa-t’hi ara mateix! Puc ajudar-te a aconseguir-ho, parlem-ne!

Font : Mindfulness helps wellbeing at all ages

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Gestió emocional
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: