Els pics de glucosa ens perjuquen, estalviem-nos-els!

Aliments com el pa, la pasta, l’arròs, les patates i el sucre perjudiquen significativament la nostra salut i el nostre pes.
Aquests aliments, i els elaborats amb farines i sucres refinats i processats, les begudes ensucrades i els sucs de fruita, són carbohidrats que digerim molt ràpidament, els transformem en glucosa, i ens provoquen pics dels nivells de glucosa i d’insulina en sang.

Quan mengem aquests productes, entrem en un cercle viciós:
1.- Pic de glucosa: En menjar aquests aliments, farem un pic de glucosa sobtat al torrent circulatori
2.- Pic d’insulina: Per a normalitzar els nivells de glucosa en sang, farem un pic d’insulina.
3.- Pic de sobrepés: La insulina retira part de la glucosa del torrent circulatori i la porta a l’interior de les cèlules, la glucosa la utilitzem com a combustible; l’excedent de glucosa s’acumula en forma de greix obrint les portes del sobrepés.
4.- Pic de gana: A mesura que anem utilitzant la glucosa com a combustible, l’índex de glucosa del torrent circulatori va baixant, llavors se’ns provoca desig de menjar aliments que ens la pugin ràpid, aquests productes (pa, pasta, arròs, patates i sucre), i comença de nou el cercle viciós amb un pic de glucosa.

L’augment sobtat de sucre en sang provocat per aquests productes va seguit d’un alliberament d’insulina que retira part del sucre del torrent circulatori per a regular-ne els nivells sèrics; al cap de tres o quatre hores el sucre en sang quedarà a nivells massa baixos.
Quan el cos detecta un nivell baix de sucre a la sang, activa el desig de menjar aliments que el pugin ràpid, com aquests esmentats. Quan en mengem, torna a augmentar el sucre en sang i comença el cicle de nou.
Aquest procés provoca que mengem més, més sovint i, com que el cos tot ho aprofita, acabem patint sobrepès.

El cos processa tots el carbohidrats addicionals que ingerim; una part els utilitza com a combustible per a moure’ns, per a mantenir la temperaura corporal i altres activitats del cos, la resta els emmagatzema en forma de greix generant un augment del pes inevitablement.

Guanya salut i molt més:
– Reduint significativament el pa, la pasta, l’arròs, les patates i el sucre.
– Incrementant les verdures, els llegums, la fruita fresca.
– Incrementant significativament els greixos com l’oli d’oliva, la fruita seca, el peix blau, els ous i la mantega, aconseguiràs més sacietat i menys gana. Els greixos són essencials per a la salut.

Les verdures fresques, els llegums, la fruita fresca i la fruita seca són bones alternatives al pa, la pasta, l’arròs i les patates; en ser riques en fibra, les processem més lentament i mantenim els nivells sèrics de glucosa estabilitzats. Regalaten 10 varietats al dia i guanya salut!

La reducció del pa, de la pasta, de l’arròs, de les patates i del sucre millorarà el teu pes i la teva salut.
Si necessites suport professional per a aprimar-te, adopta el programa Aprima’t! Ara pots! Funciona!

Fonts:
What “White” Foods Can Be Eliminated in Order To Eat Less and Lose Weight?
The relationship between blood sugar level and GI

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!