Dioxines, microones i plàstics

El risc associat a l’exposició a dioxines no és cap novetat. S’han tancat granges a Alemanya, a Holanda i a Bèlgica en trobar-se una dioxina cancerígena en la llet d’aquestes granges, s’han aprovat directives comunitàries per regular i controlar la presència de dioxines en els aliments i en el medi ambient, …
Les dioxines són bioacumulatives en els humans i en els animals, degut a les seues propietats lipofíliques, i tenen efectes teratògens, mutàgens i cancerígens en els éssers humans, i són molt persistents i nocives per al medi ambient.
Les dioxines s’originen en processos de combustió, són residus derivats de processos com la incineració.
Les dioxines eren un dels components de l’agent taronja, el defoliant que els EUA va emprar en la guerra contra el Vietnam, on encara, avui dia, segueix provocant malformacions fetals.

Emprant recipients de plàstic per escalfar aliments al microones, podem contaminar-los amb dioxines.Microones, amb el plàstic

Però, quina relació hi ha entre les dioxines, el plàstic i els forns microones?
Tenim el costum d’emprar recipients de plàstic per escalfar aliments o de tapar els recipients amb cobertes de plàstic o amb paper film. I resulta que, en sotmetre el plàstic a la calor, es poden alliberar dioxines, en funció de la qualitat del material plàstic i de la temperatura.
Això fa que sigui desaconsellable escalfar aliments al forn microones utilitzant envasos de plàstic o tapant els envasos amb paper film, sobretot si contenen greix, ja que la combinació de greix, calor i plàstic provocarà l’alliberament de dioxines, i aquestes contaminaran els aliments.
Fins i tot els fabricants de plàstic aconsellen emprar plàstics aptes per a microones.

Els experts suggereixen emprar recipients de vidre, o de porcellana, per escalfar aliments al forn microones.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Fons d’informació.-
Dioxines: Quins són els riscos?
Preguntas Frecuentes: Usando plásticos en el Microondas
Dioxines a la Viquipèdia

Coach personal

Arxivat a Alimentació i salut
2 comments on “Dioxines, microones i plàstics
  1. Oriol López ha dit:

    He vist molta gent que fa això d’utilitzar plàstics amb el microones i em feia cosa perquè pensava que amb la calor restes de plàstic podien anar a parar al menjar, però això de les dioxines no ho sabia.

  2. Sophia Blasco ha dit:

    Amb les dioxines cal anar amb compte!
    Aquest senzilla precaució d’emprar vidre, o porcellana, per escalfar el aliments ens estalvia de contaminar els aliments amb dioxines.
    Gràcies per comentar.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: