4 claus per eliminar l’estrès postvacacional

L’estrès postvacacional afecta el 35% de les persones que treballen, els neuròlegs ens adverteixen que aquest estrès pot ser l’origen d’un agreujament de malalties com les cefalees, les migranyes i les apnees del son, entre d’altres.

Afectat per l'estrès postvacacional

El doctor Carlos Tejero, membre de la “Sociedad Española de Neurología“, diu que l’estrès postvacacional ens afecta especialment entre els 20 i els 40 anys i ens interessa adoptar mesures preventives.

Associat a aquest tipus d’estrès hi ha la preocupació, l’excitació i l’ansietat per tornar al lloc de treball, acompanyades, habitualment, d’un augment de la tensió muscular, que pot provocar cefalees o crisis de migranya.

També ocasiona alteracions del son. A l’estat espanyol, un 30% de les persones ja pateixen insomni i apnees del son i aquestes afeccions augmenten en aquesta època. En els últims anys s’han incrementat en un 50% els casos d’insomni atribuïbles a l’estrès.

La tensió emocional també pot facilitar l’aparició de les crisis d’epilèpsia i augmentar el risc dels accidents cerebrovasculars.

La “Sociedad Española de Neurología” ens recomana per eliminar l’estrès postvacacional:

 1. Regularitzar els horaris abans de incorporar-nos a l’activitat laboral, tornar a casa un, o dos dies, abans de finalitzar les vacances i reprendre de forma progressiva els hàbits.
 2. Dormir bé més hores de les habituals durant els primers dies de treball.
 3. Planificar nous períodes de vacances al llarg de l’any, encara que siguin més breus.
 4. Mantenir una actitud positiva envers el retorn a la rutina laboral diària.

En ocasions, quan no estem a gust a la feina, quan ens sentim amb molta pressió, amb poc respecte i consideració, amb escàs nivell de participació en la pressa de decisions, amb nivells de responsabilitat que ens ultrapassen de llarg  i una llista de greuges que ens malmeten la jornada laboral arribem a la conclusió que això és el pa que s’hi dóna i que no ens queda més remei que passar per l’adreçador. Resignar-nos a mantenir-nos en aquest rol, suportant la insatisfacció i esperant, delerosament, el moment de l’escapada, no és la millor opció.

Viure 8 hores diàries de patiment et malbarata la vida.
Adopta el programa L’estrès, a ratlla!, t’ajudarà a identificar què t’està estressant i a definir què pots fer per posar l’estrès a ratlla definitivament, guanyaràs salut i qualitat de vida. Posa-t’hi ara mateix. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Font: Nuestro cerebro también sufre con la “vuelta a la ciudad”

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Com fer ..., Desenvolupament professional, Estrès i qualitat de vida, Gestió emocional
2 comments on “4 claus per eliminar l’estrès postvacacional
 1. Oriol López ha dit:

  Tens tota la raó, si la tornada a la feina ens estressa, potser és que no hi estem a gust i, en aquest cas, segur que podem fer moltes coses per millorar com ens sentim a la feina.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Considerar una de les màximes de la PNL (Programació NeuroLingüística, ‘el plànol no és territori’ ens dóna molta capacitat de maniobra, el coaching és una bona opció per refer la representació que tenim de l’esceneri del nostre llocs de treball al complet.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: