4 camins per trobar un sentit a la vida

What is the purpose of life?
I believe that the purpose of life is to be happy.

Quin és el sentit de la vida?
Crec que el sentit de la vida és ser feliç.
Dalai Lama

Patir un xoc emocional, perdre la persona estimada o viure canvis gegantins que ens sotraguen els fonaments de l’existència ens poden fer perdre el sentit de la nostra vida. Quan la vida no té sentit, adoptar estils de vida autodestructius és fàcil, una existència sense sentit és insuportable. En aquestes circumstàncies, ens cal retrobar un sentit a la vida. No hi ha un sentit a la vida comú per a totes les persones, cadascú hem de trobar i conrear el nostre.

03.02.2010 the meaning of life, de opethpainter, al Flickr

Com que trobar sentit a la vida no ho tenim per la mà, poder aquests 4 camins per trobar un sentit a la vida, et seran d’ajuda:

 1. Esbrina quina és la teva millor qualitat, habilitat o expertesa, és a dir, en què ets realment excel·lent, o pots arribar a ser-ho. És fàcil de descobrir-ho: algunes persones te busquen pels teus dots per conversar, altres perquè saps escoltar, altres perquè expliques bé les coses i facilites que altres les entenguin, altres perquè fas uns pastissos deliciosos, o perquè et manegues molt bé amb l’ordinador, … Dedica’t a conrear aquesta fortalesa, conscientment, és un objectiu important; millorar la teva particular habilitat donarà sentit a la teva existència i perfeccionar-la és un bon repte. Sigui quina sigui la teva fortalesa, conrea-la i fes-la créixer, la dedicació i la passió fan meravelles. Quan practicar la teva fortalesa deixi de ser una feina per passar a ser una altra cosa, una part essencial de la teva persona, com ho són els teus ulls o la teva particular manera de caminar, llavors, hauràs trobat un sentit a la teva existència.
  .
 2. Descobreix una persona que et necessita, per exemple, la teva àvia, el teu fill petit, la teva parella, etc. Dedica’t a millorar la seva qualitat de vida, de retruc, millorarà la teva i hauràs trobat un sentit a la teva vida.
  .
 3. De vegades, la pròpia tragèdia ens ajuda a trobar un sentit a la vida. Hi ha mares que han perdut un fill i s’han consagrat a ajudar altres mares i pares, que han patit experiències similars, i és aquí on han trobar un sentit a la vida. Altres mares i pares, amb una filla patint una malaltia desconeguda, han donat sentit a les seves vides participant activament en la recerca d’un remei per a la malaltia junt a altres mares i pares que viuen la mateixa tragèdia.
  .
 4. Una mascota pot obrar la meravella. Hi ha persones a les que res les entusiasma, rebre l’afecte d’un animal de companyia pot transformar-les. A algunes persones que vivien soles i tristes, conviure amb un animal de companyia al que poden manifestar afecte i dedicar atenció els ha canviat la vida, la seva mascota els ha ajudat a trobar una raó per viure.

Encara que de vegades, no ens ho sembli, el món va ple d’oportunitats per trobar un sentit a la nostra vida, aquests 4 camins en són un exemple, però n’hi ha molts altres.
Si necessites trobar un sentit a la teva vida, compta amb mi per aconseguir-ho, posa-t’hi ara mateix; dia passat, dia perdut! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a: Psicoteràpia para aprender a vivir del doctor Sergio Andrés Pérez Barrero

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Com fer ..., Gestió emocional
11 comments on “4 camins per trobar un sentit a la vida
 1. Oriol López ha dit:

  Sempre hi ha una manera en què podem aportar el nostre granet de sorra per a millorar, encara que sigui tal sols una mica, la vida d’altres persones i aquesta és una bona raó per a viure.

 2. Jaume ha dit:

  Totalment d’acord amb l’Oriol, fer qualsevol cosa que ajudi als demés a sentir-se millor fa que com per art de màgia nosaltres també ho fem.
  I jo afegiria una altre via per trobar un sentit a la vida, i que deriva del punt 1 del teu escrit. I és pensar en allò que realment ens vindria de gust fer i que, per una circumstància o altra, mai em tirat endavant. Per temps, perquè creiem que no podriem, o simplement (i bàsicament per aquesta) per mandra. Cadascú trobarà segur un espai on mai s’hi ha atrevit però l’il·lusionaria provar-ho: escriure, fer castells, aprendre a tocar un instrument… I començar a fer-lo realitat. La il·lusió i la motivació farà la resta. Jo mateix ho he posat en pràctica i funciona molt bé. Començo a ser un “crack” de la guitarra! Hehe! ; )

 3. nur ha dit:

  Potser l’important és ser conscient de la fugacitat de les nostres vides: ajudar algú, treballar molt per no donar-li voltes al cap… si al final tot se’n va en orris (la mort); potser l’únic consol és que mentre hem estat aquí hem fet el que creiem que havíem de fer, res més.

  Estic a punt de perdre una persona a qui estimo molt i, sincerament, no em consola absolutament res.

 4. […] el nostre sentit a la nostra vida. La companya bloguera, i coach, Sophia Blasco, al seu article 4 camins per trobar un sentit a la vida, ens proposa algunes idees per ajudar-nos a […]

 5. jo us puc dir per la meva desgraciada experiencia de perdre al meu únic fill de casi 8 anyets, el 13 de novembre 2010, que ara el únic que hem motiva es ajudar a persones com jo, faig trovadas, dinars, homenatges al mar amb flors etc. i aixó m’ajuda molt, perque compartir el dolor es molt confortant. parlém dels nostres fills lliuramnet, i ningú ens diu que estém boixos. si algú necesita la meva ajuda us deixo aquí el meu wassap: 722384142 (MERCÉ) de Calella de Mar

  • Sophia Blasco ha dit:

   Gràcies, Mercè, pel teu comentari i pel teu oferiment, serà de moltíssima ajuda, n’estic segura. El recolzament i la comprensió que trobem entre les persones que han patit situacions semblants són critiques per ajudar-nos a refer-nos.

 6. Estefania ha dit:

  Jo no trobo sentit a res. No gaudeixo de cap de les activitats que faig. Surto amb amics i/o amigues, i em sento extranya per aquesta incapacitat de passar-ho be. Nomes tinc ganes de tornar a casa i estar sola. Per no haver de fingir mes. Fingir cansa molt.

  No trobo quines son les meves qualitats, no se que vull fer.

  Em sento totalment perduda a la vida.

  • Sophia Blasco ha dit:

   És natural que tinguis ganes de deixar de fingir. Tens tota la raó, fingir és molt cansat.
   A trobar les teves qualitats i a descobrir què vols fer amb la teva vida puc ajudar-te, truca’m al 657 825 188 i quedem. Tens una sessió de regal, sense compromís.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: