L’excés de calci ens perjudica el cor i els ronyons

500mg calcium supplements with vitamin D, de la Viquipèdia en anglès

Quan ens fem grans, ens arriba, des de diverses fonts, aquest missatge: ‘Que no et falti calci!’ Però estudis recents han observat que un excés de calci ens pot causar problemes al cor i als ronyons. Els suplements de calci, de vegades, poden fer-nos més mal que bé. Una dieta saludable que inclogui aliments rics en calci en la quantitat suficient és la millor opció.

La doctora Ethel C. Siris, directora del Toni Stabile Osteoporosis Center de la Columbia University Medical Center a New York, diu que: ‘el calci extra no ens fa cap bé, més aviat ens afegeix un risc; si en prenem en excés, pot provocar-nos càlculs renals‘. El calci que ens sobra, quan l’excretem a través de l’orina, ens pot fer pedres als ronyons.

Estudis recents conclouen que un excés de calci pot augmentar el risc d’atac cardíac. L’excés de calci pot calcificar les artèries coronàries i, fins i tot, provocar un atac de cor. El doctor Robert Eckel, cardiòleg i endocrinòleg de la University of Colorado i expresident de l’American Heart Association, diu que aquest és el risc potencial d’incrementar l’aport de calci diari més enllà de les nostres necessitats.

El calci és important per a la nostra salut òssia, però massa calci ens perjudica. La doctora Siris ens recomana optar per menjar aliments rics en calci com el bròquil, les verdures de fulla verda, les taronges, les figues, el salmó, les sardines i els cereals, i en base a la Necessitat Diària Recomanada (DRIs) de calci, que és d’uns 1000mg diaris per a una persona adulta, considerar si necessites, o no, realment prendre suplements de calci.

Com en quasi tot a la vida, la clau és la mesura, ni massa ni poc, i de calci, ens en cal el necessari, massa calci ens pot perjudicar.
Cuida’t!

Dissenyar el teu pla personalitzat per guanyar salut i qualitat de vida t’interessa, hi ha molt en joc. Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
Too Much Calcium Could Cause Kidney, Heart Problems, Researchers Say
Associations of dietary calcium intake and calcium supplementation with myocardial infarction and stroke risk and overall cardiovascular mortality in the Heidelberg cohort of the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition study (EPIC-Heidelberg)
Dietary Reference Intakes (DRIs): Recommended Dietary Allowances and Adequate Intakes, Vitamins, Food and Nutrition Board, Institute of Medicine, National Academies
Vitamin D and Calcium: Updated Dietary Reference Intakes

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
3 comments on “L’excés de calci ens perjudica el cor i els ronyons
  1. Oriol López ha dit:

    Efectivament, tot molt millor en la seva justa mesura, el calci també.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: