
lemonade 1, de Lara604, al Flickr
La llimonada és un refresc natural i amb un bon grapat de bondats.
La recepta de la llimonada com la prepara la María José amb les llimones del seu hort.
Ingredients:
– 3 llimones grans senceres, pell i polpa, si les llimones són molt grans, empra’n 2
– 1 litre d’aigua filtrada, per netejar-la del clor
– Mel, 100 o 150 grams, al teu gust; evita emprar sucre refinat, n’altera les propietats.
Si no hi poses mel, aconsegueixes un refresc amb 0 calories i en preserves les bondats.
Elaboració:
Renta les llimones amb un raspallet.
Pica les llimones completes, pell i polpa, a la picadora amb el sucre, o sense sucre. Així n’extrauràs tota l’aroma.
En una gerra, barreja l’aigua, les llimones i la mel; tasta-la per ajustar la dolçor al teu gust i posa-la a refredar.
Per servir-la, cola-la per decantar la polpa, i guarneix el got amb una rodanxa de llimona.
Anima’t a preparar-la, t’encisarà!
Al blog Memòries d’una cuinera, han organitzat un concurs de llimonades i han recollit 46 receptes de llimonada, n’hi ha amb un toc de lavanda, amorosides amb menta, combinades amb pomelo, … descobrir tanta diversitat de llimonades me va fer goig.
Tu prepares llimonada? Passa’ns la teva recepta!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Ara ja comença a venir molt de gust una llimonada fresqueta!
mmmmm… pero, frda, natural o una mica calenta ?
Fresqueta és com m’agrada a mi. Però natural també és molt deliciosa.
Et suggereixo:
– No escalfar-la, la vitamina C que ens aporta es destrueix si l’escalfem.
– Prepara-la i utilitza-la, si la deixes molt temps preparada també es desnaturalitza, com el suc de taronja, canvia de sabor i perd propietats.
Podem optar per emprar glaçons per refrescar-la ràpidament.
Esclar, perquè la mel no porta calories…
Sí, la mel ens aporta calories, però podem optar per afegir-n’hi o per no afegir-n’hi.
Cada día prenc un got d aigua amb llimona espremuda, al Mati en deju.
La pregunta es…si faig la barreja per mes dies, segueix tenin les mateixes propietats?
Gracies
El suc de llimona, com el de taronja, és molt sensible a l’oxidació i els canvis de temperatura, és millor que te’l prenguis acabat de fer.