Menja a poc a poc, té premi!

"Street Eats", de Satanoid, Flickr

Street Eats“, de Satanoid, Flickr

Menjant a poc a poc pots estalviar-te d’ingerir una mitjana d’unes 70 kilocalories com a mínim en cada àpat, segons les conclusions de l’estudi de la Universitat de Rhode Island, Eating slowly led to decreases in energy intake within meals in healthy women, centrat en analitzar l’efecte de la velocitat a la que mengem en la percepció de sacietat i en la quantitat de calories que ingerim:

  • Les persones que menjaven ràpid van ingerir una mitjana de 645 kilocalories
  • Les persones que menjaven a poc a poc van ingerir una mitjana de 579 kilocalories

Encara que les persones que van menjar ràpid van ingerir unes 70  kilocalories més de mitjana per àpat, en acabar, van declarar que s’havien quedat amb gana i que estaven menys satisfetes que les persones que van menjar a poc a poc.

Quan els aliments ens arriben a l’estómac, necessitem uns  20 minuts per a que se’ns activi la sensació de sacietat. Si mengem ràpid, quan la sacietat se’ns activi, ja haurem menjat de més.

Para compte, la velocitat a la que menges pot ajudar-te a mantenir el teu pes saludable.

Menjar ràpid et pot significar sobrecarregar-te amb 70 kilocalories per àpat, la qual cosa implica:

  • 140 kilocalories al dia (suposant 2 àpats al dia)
  • 51.100 kilocalories a l’any (140 kilocalories x 365 dies = 51.100 kilocalories)
  • 5kg més per any  (51.100 kilocalories / 9 kilocalories per gram de greix = 5.678 grams)

Menjar a poc a poc t’ajudarà a mantenir el teu pes saludable, gaudiràs més dels aliments i et proporcionarà una major sensació de sacietat i de satisfacció.

Per aprimar-te definitivament adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
3 comments on “Menja a poc a poc, té premi!
  1. […] nivell 6 t’interessa i, com que la sacietat necessita d’uns 20 minuts per activar-se, menja a poc a poc, té premi! Per ajudar-te a menjar d’acord a les teves necessitats: – A casa, emplata a […]

  2. […] i ens impulsa a deixar de menjar, quan estem menjant, o ens manté la gana adormida entre àpats. Menjar a poc a poc t’ajudarà a afinar la sacietat. Menja tranquil·lament i centrada, t’ajudarà a […]

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: