Fumar ens deteriora la memòria

“Vzpomínky / Memories”, de Philip Bitnar, Flickr

L’estudi “Impact of smoking on cognitive decline in early old age: the Whitehall II cohort study” conclou que fumar ens minva la capacitat de raonament, la cognició global i la funció executiva, ens afebleix la memòria i ens incrementa el risc de patir demència i deteriorament mental.

El doctor Dale Bredesen, que ha dissenyat un protocol amb el que ha aconseguit revertir el deteriorament cognitiu provocat per l’Alzheimer, identifica l’exposició a toxines com una de les causes de l’Alzheimer.

L’estudi també va posar al descobert que en les persones exfumadors, que feia més de 10 anys que no fumaven, les funcions cognitives i de memòria eren equiparables a les de les persones que mai no havien fumat. La qual cosa evidencia que, en alliberar-nos del tabac, el nostre cos té recursos per desintoxicar-se i refer-se.

Deixa de fumar, segueix el programa Allibera’t del tabac! i comença a guanyar. Si no t’hi poses ara, quan ho faràs? Ara és l’hora! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , , ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: