Què fem amb la gana?

La ignorem? La matem? L’enganyem? La maregem? La contenim?
Cap d’aquestes opcions ens interessa. La gana, ens convé satisfer-la!
Contenir-nos la gana, paradoxalment, en aboca a menjar més i a engreixar-nos.

“Owen, fiercely eating”, de Clay Junell, Flickr

La sensació de gana ens indica que ens manca energia, ens estimula a buscar menjar i a menjar per mantenir-nos amb vida.
La gana és una de les manifestacions de l’instint de supervivència. És fruit de la interacció de diversos factors, entre els quals hi ha:

  • Els nivells de glucosa a la sang. Un nivell baix ens activarà la necessitat fisiològica de menjar.
  • L’accessibilitat als aliments. Si l’accés als aliments està garantit, la gana serà moderada. Si preveiem que ens pot arribar a faltar el menjar, la gana serà voraç.
  • La palatabilitat. Davant d’un dels nostres plats preferits tindrem més gana que davant d’un plat que ens desagradi.

La pressió per lluir un cos prim ens aboca a practicar una certa contenció de la gana, ignorant-la o enganyant la, quan el que realment ens convé és satisfer-la. En no respectar-la i no satisfer-la, la percepció de la gana se’ns incrementarà i, com més gana tinguem davant d’un àpat, més risc de triar aliments d’alta densitat calòrica, de menjar amb voracitat i en excés, i de patir sobrepès.

La gana, t’interessa satisfer-la! Utilitza l’escala de la gana i de la sacietat, t’ajudarà a ser més conscient de les necessitats del teu cos, a proporcionar-te l’energia i els nutrients que et manquen i a gaudir d’un pes saludable.

I, si pateixes sobrepès i vols aprimar-te definitivament, adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
2 comments on “Què fem amb la gana?
  1. encarnacio ha dit:

    Carregada de raó, fa dos mesos que no peso, no conto, no miro el que menjo i estic deixant anar uns kilos que portava de mes i a un ritme de chachacha. Gracies Sophia

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: