La màgia de l’ordre

Després de Maria Kondo

L’odre conquerit, imatge de la presentació de Marie Kondo a “Talks at Google”

Marie Kondo, al llibre La màgia de l’ordre, ens descobreix el poder màgic de l’ordre. Posant la casa en ordre, aconseguiràs un espai de serenitat i inspiració, i també et millorarà la vida.

El mètode de Marie Kondo, el KonMari Method ™, que ha captivat tothom que l’ha conegut, és eficaç, ens ajuda a fer-nos conscients de la relació que establim amb els objectes i està amarat d’optimisme. És un nou enfocament per transformar el desordre en ordre, basat en els valors japonesos i en l’esperit del zen.

El caos abans d'aplicar la Màgia de L'ordre, imatge de la presentació de Marie Kondo a Google Talks

El caos abans d’aplicar la Màgia de l’ordre, imatge de la presentació de Marie Kondo a “Talks at Google”

“Et sorprendrà descobrir quantes coses que encara conserves ja van complir la seva funció a la teva vida; reconèixer la seva contribució i deixar-les anar amb gratitud et permetrà retrobar l’ordre de les teves coses i de la teva vida”
Marie Kondo

La Marie Kondo ens proposa destriar quins objectes ens interessa conservar i quins ens convé rebutjar, ens suggereix estratègies per aplicar el criteri propi i per redefinir la relació amb els objectes. Una relació que, de vegades, és d’esclavatge. Quan hem de mantenir-los nets, en funcionament, reservar-los un lloc on no es malmetin i un llarg etcètera a canvi d’una contraprestació gairebé inexistent. Compte! Els objectes poden arribar a tiranitzar-nos.
Julio Cortázar, al relat Instrucciones para dar cuerda a un reloj, ens il·lustra magistralment aquesta relació d’esclavatge que podem arribar a adoptar amb els objectes:

“[…] cuando te regalan un reloj  […] Te regalan la necesidad de darle cuerda todos los días, la obligación de darle cuerda para que siga siendo un reloj; te regalan la obsesión de atender a la hora exacta en las vitrinas de las joyerías, en el anuncio por la radio, en el servicio telefónico. Te regalan el miedo de perderlo, de que te lo roben, de que se te caiga al suelo y se rompa …”
Julio Cortázar

Al vídeo, la  Marie Kondo presenta La màgia de l’ordre a “Talks at Google”:

Les habilitats que adquirirem en ordenar la casa ens seran útils per ajudar-nos a prioritzar, organitzar i simplificar en molts altres àmbits de la vida.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!, Com fer ...
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: