Probiòtics, què són i què ens aporten

Ilya Ilyich Mechnikov, Viquipèdia

Ilya Ilyich Mechnikov, Viquipèdia

Els probiòtics són microorganismes que estableixen amb nosaltres una relació simbiòtica que contribueix a preservar la nostra salut.

Ilya Ilych Mechnikov, microbiòleg ucraïnès, fou qui suggerí, per primera vegada a primeries del segle XX, que colonitzar l’intestí amb flora beneficiosa ens aportaria salut. Va demostrar els efectes beneficiosos del iogurt per regenerar la flora intestinal. El professor Mechnikov fou guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l’any 1908.

Els probiòtics són un factor de salut cabdal, ens afavoreixen:

  • L’equilibri saludable de la flora bacteriana intestinal, modulant la població i proliferació bacteriana digestiva.
  • Tractar la malaltia de Crohn, la colitis ulcerosa i altres malalties digestives.
  • Controlar l’Helicobacter Pylori, que és el causant de les ulceres pèptiques.
  • Millorar el sistema immunitari general.
  • Protegir-nos del càncer.
  • Superar la diarrea provocada pels antibiòtics, la diarrea dels viatgers i la diarrea pediàtrica.
  • Reduir la intolerància a la lactosa i millorar-ne la digestió.
  • Millorar els nivells de colesterol.
  • Normalitzar la pressió arterial.

La Generalitat de Catalunya, al Canal Salut,  ha publicat les bondats reconegudes dels probiòtics i les que estan en procès d’estudi.
A la Viquipèdia en anglès hi ha publicada una llista molt completa dels beneficis reconeguts dels probiòtics i dels que estan en procès d’estudi.

Els probiòtics els trobem:
– Als aliments fermentats com el iogurt de llet, el iogurt de soja, el quefir de llet, el quefir d’aigua, el xucrut, el kimchi i molts altres, hi ha una llarga llista d’aliments fermentats.
Liofilitzats, en comprimits o altres presentacions, que distribueixen les farmàcies.

Chris Kresser, especialista en Medicina Funcional i Integrativa, és partidari d’optar pels aliments fermentats, ja que, a més a més d’aportar-nos els probiòtics, inclouen minerals, vitamines, proteïnes, aminoàcids, CLA i agents antimicrobians.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Compartir és estimar! de Jose Mondo

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut

I tu, què en penses? Explica'ns-ho!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book
%d bloggers like this: