Microbiota i Microbioma, què són

"Depiction of the human body and bacteria that predominate; there are both tremendous similarities and differences among the bacterial species found at different sites" de Darryl Leja, NHGRI, Viquipèdia

“Depiction of the human body and bacteria that predominate; there are both tremendous similarities and differences among the bacterial species found at different sites” de Darryl Leja, NHGRI, Viquipèdia

Microbiota és la comunitat de microorganismes simbiòtics i microorganismes patògens que colonitzen el nostre cos. El terme microbioma fa referencia al genoma, DNA i gens, d’aquests microorganismes. Microbiota i microbioma s’utilitzen gairebé com a  sinònims.

El microbioma el trobem:

  • A la pell
  • Al tracte digestiu
  • Al tracte respiratori
  • Al tracte reproductor femení

Juga un paper cabdal en la salut i en el benestar:

  • Ens reforça el sistema immunitari
  • Ens ajuda a pair, a absorbir el nutrients i a regular el balanç energètic
  • S’han descobert vinculacions entre el microbioma i l’autisme, l’asma, la hipertensió, diverses malalties cròniques, la diabetis i moltes altres.

David Bueno, professor de genètica de la Universitat de Barcelona, ens explica el paper que juga el microbioma i la importància que té per a la nostra salut al vídeo següent:

Quan aquests microorganismes estan als aliments i contribueix a preservar la nostra salut, ja que poden establir amb nosaltres una relació simbiòtica, els anomenem probiòtics.

La Unió Europea ha impulsat el projecte MyNewGut amb l’objectiu d’investigar la influència del microbioma intestinal en la salut i en el benestar per poder definir estratègies que ens ajudin a prevenir malalties.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: