El poder de l’auto-benevolència

Emma Seppälä, al seu llibre ‘The Happiness Track’, conclou que l’autoexigència és destructiva, en canvi, l’auto-benevolència ens beneficia. Ha revisat més de 100 estudis que demostren com, en tenir cura de nosaltres mateixes, de la nostra felicitat i del nostre benestar, posem les bases per assolir un èxit durador i per afavorir la pròpia realització personal. Les investigacions han posat al descobert el poder de l’auto-benevolència.

Quan ens focalitzem en les nostres qualitats positives i estem satisfetes amb la vida que vivim i amb nosaltres mateixes, sentim felicitat, goig i satisfacció i ens en sortim millor amb els objectius que gestionem. Fins i tot les febleses, gestionades amb auto-benevolència, ens poden ajudar a progressar.

4 pautes per fer de l’auto-benevolència un hàbit:

 1. Para compte al teu diàleg intern
  Adonar-te del diàleg intern auto-exigent, implacable i fustigador t’ajudarà a bescanviar-lo per un diàleg auto-benevolent. En comptes de dir-te ‘Sóc una inepta‘ pots dir-te ‘Per ser la primera vegada que ho faig, ho he fet prou bé, demà ho milloraré’
 2. Escriu-te una carta
  Quan t’aclaparin les emocions, escriu-te una carta com la que escriuries a la teva millor amiga per animar-la si ella es trobés en una situació semblant. Les paraules reconfortants t’ajudaran a asserenar-te.
 3. Construeix la teva frase màgica d’auto-benevolència
  Un eslògan que et serveixi per gestionar situacions de desafiament amb gràcia i serenor. Una frase que et connecti amb les teves fortaleses, que et reconforti, com per exemple:  ‘És una oportunitat per aprendre’n! Me’n sortiré, n’estic segura!’
 4. Fes una llista diària amb 5 coses a agrair-te
  Escriu cada dia 5 coses de les que sentis orgull i satisfacció. T’ajudarà a focalitzar-te en els teus encerts i en les teves fortaleses i t’empoderarà.

L’auto-benevolència et surt a compte. Comença avui mateix a adoptar-la com un hàbit, hi tens molt a guanyar! Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a The Power of Self-Compassion to Boost Your Success

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a + Receptes per Viure Bé!
5 comments on “El poder de l’auto-benevolència
 1. Dolors Pascal ha dit:

  Moltes gracies Sophia!

 2. Laura Valdivia ha dit:

  Tractar-se millor a un mateix, fer-nos sentir bé, estimar-nos. Se’ns oblida sovint. Gràcies Sophia per fer-nos recordar! Una abraçada

 3. Gorka1589 ha dit:

  Haríem de tenir-ho ben present cada dia. Gràcies, Shopia, per recordar-ho!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: