10 maneres d’acabar amb la motivació de l’equip

Potenciar la motivació de l’equip interessa a totes les organitzacions, per assolir-ho caldria actuar en dues línies:
– Preservar-ne la motivació intrínseca.
– Contribuir a reforçar-la.

A les organitzacions, els estils de direcció capaços de fulminar la motivació sovintegen.

Aquestes són 10 maneres d’acabar amb la motivació:

1.- Tractar les persones de l’equip com si foren nens o nenes.

2.- Modificar les normes, o els protocols, per a totes les persones de l’equip per corregir o per evitar, les faltes d’unes poques, sobrecarregant tot l’equip i qüestionant la bona qualitat del treball de les persones complidores.

3.- Focalitzar-se en l’error i el fracàs, encara que siguin trivials comparats amb els èxits. Focalitza-se en el fracàs, l’error i el desencert destrueix l’auto-confiança i estressa. A més a més, incrementa l’índex d’errors.

4.- Aplicar polítiques injustes i inequitatives.
L’amiguisme, els favoritismes i els greuges comparatius sempre passaran factura. Les decisions capritxoses i inconsistents minen la confiança envers la direcció i generen animadversió.

5.- Menystenir la iniciativa o les propostes que les persones de l’equip fan per intentar resoldre un problema o per satisfer un client.

6.- Defensar, sols de paraula, que les persones de l’equip estan capacitades i, a la vegada, adoptar un estil de direcció totipotent on cal sotmetre a aprovació fins i tot el més mínim detall.

7.- La direcció dir la seva a les reunions d’equip, sense preguntar ni escoltar.

8.- Violar la confidencialitat de les persones de l’equip divulgant informació personal inadequada. Un cop traïda la confiança és molt difícil, fins i tot impossible, reconstruir-la, a més a més, representa una violació molt greu de la responsabilitat ètica d’un gerent.

9.- Mesurar i valorar, per desqualificar, aspectes del treball que estan fora del poder executiu de la persona valorada i, per tant, fora del seu control.

10.- Fixar objectius inabastables i penalitzar les persones de l’equip per no assolir-los.

Aquestes són tan sols algunes maneres, n’hi ha moltes altres, de destruir la motivació intrínseca de l’equip i d’impedir que puguin contribuir amb els seus millors esforços a l’assoliment dels objectius de l’organització.
L’estil de direcció impacta en la motivació, pot preservar i fer créixer la motivació intrínseca de cada persona de l’equip o aniquilar-la.
Estalviar-se aquestes 10 maneres de liquidar la motivació interessa si es vol focalitzar i canalitzar l’energia de l’equip a assolir els objectius proposats.

Per reforçar la motivació, personal o de l’equip, podem adoptar aquestes 10 tècniques per potenciar la motivació i la força de voluntat.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a: Ways Motivation is Destroyed at Work

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Desenvolupament professional
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: