Com fer realitat el teu somni

Fer realitat el teu somni és possible!
Definir-lo, comprometre’t, fraccionar-lo en etapes, concretar-ne les accions i fer-ne el seguiment són algunes de les pautes que necessitaràs implementar per assolir-lo.

Com definir el teu somni

1.- Què et fa feliç?
Utilitza la tècnica de la pluja d’idees individualment i recull tot allò que t’ha entusiasmat, que t’ha emocionat, que t’ha donat satisfacció i que t’ha fet feliç.
Fes-ne una llista, sense cap tipus de restricció, ni per les circumstàncies actuals ni per excés de realisme. Esbrina què vols: remar, escriure, nedar, …

2.- Defineix la teva missió personal, carregarà de sentit i propòsit cada acció de la teva vida.
La missió concreta què és important per a tu, quin és el teu nord.
Per ajudar-te a definir-la, repara en quins són els valors fonamentals per a tu, quines són les teves prioritats, què t’ha donat satisfaccions personals, quines contribucions desitges fer al món, quins objectius et proposes a curt, a mitjà i a llarg termini.
Un exemple de missió: “Contribueixo a fer el món més respectuós amb les persones, els animals i la natura. Defenso i practico aquest respecte en tot moment i circumstància”.
Escriu la teva missió i posa-la on la puguis veure cada dia, t’ajudarà a mantenir-te al camí adequat per aconseguir el teu somni.
Revisa-la periòdicament, tot canvia constantment, és possible que t’interessi redefinir-la.

3.- Revisa els teus objectius del passat.
Remira’t l’experiència de la teva vida, què s’ha interposat al teu camí? Què t’ha funcionat? Deixa de banda el sentiments de culpa, de vergonya o de penediment, la por d’equivocar-nos ens paralitza.
T’interessa aprendre de les experiències passades i descobrir quins són els teus punts forts.

4.- Fes-te un mural amb la teva visió. T’ajudarà a integrar-la i a materialitzar-la.
Amb paper, cola i fotos de revistes pots crear un collage que representi amb imatges i paraules les teves prioritats a la vida en positiu.
Fes-ho amb absoluta llibertat i intimitat, dóna’t llicencia per ser i fer allò que realment desitges. Agafa les regnes de la teva vida.

5.- Considera què pots controlar i què no pots controlar.
No podem controlar actuacions d’altres persones ni tampoc podem controlar l’univers sencer. Identifica aquelles coses impredictibles que estan fora del teu poder executiu i que poden afectar l’assoliment del teu somni, utilitza l’experiència que el passat t’ha donat.

6.- Concreta i escriu el teu somni, dóna-li forma de meta manejable.
Per fer-ho, utilitza la llista de coses que et generen satisfacció, la teva missió, l’aprenentatge del passat i el mural amb la visió. Perfila i concreta el teu objectiu amb claredat a partir de tots aquests materials, defineix-lo en termes simples i entenedors. Fes-ho en una sola frase en positiu i en present.
Per exemple: ‘Estalvio 20€ diaris per regalar-me unes bones vacances d’estiu!’

7.- Redacta i signa la carta de compromís amb el teu somni.

Com assolir el teu somni

1.- Esbrina com altres persones han fet realitat objectius semblants al teu.
Llegir les biografies o contactar amb les persones que admires directament a través d’Internet són bones opcions.
A les persones ens agrada que ens preguntin i que s’interessin per nosaltres.
Per exemple, si el teu somni és ser arquitecte, contacta amb el Col·legi d’Arquitectes, alguns col·legis han constituït grups d’Arquitectes Seniors que fan de mentors dels joves arquitectes.

2.- Fracciona l’objectiu en etapes o en micro-projectes, el faràs més manejable.
Les etapes et facilitaran la percepció d’assoliment i et reforçaran la motivació.
Concreta quines etapes et porten cap al teu somni. Recorda, necessites tots els ingredients i totes les eines per assolir-lo.
Si el teu somni és fer-te concertista de piano, potser t’interessa començar per estalviar diners per pagar-te les lliçons i per comprar-te un piano.
Si assolir el teu somni requereix adquirir noves habilitats o coneixements, defineix i inclou aquests objectius d’aprenentatge crucials per aconseguir el teu somni.
Per exemple, si el teu objectiu és viure vora el mar, t’interessa estiuejar en diverses localitats costaneres per triar la que més s’adiu a les teves preferències.

3.- Defineix les accions de cadascuna de les etapes o de cada micro-projecte.
Fes-te un pla per a cada etapa, defineix les accions que et permetran assolir l’objectiu, anota-les per ordre, col·loca-les en un lloc visible i fes-ne el seguiment.

4.- Conquereix el teu somni materialitzant cada etapa.
Si és possible, aborda dues etapes o micro-projectes simultàniament i avança setmanalment. Amb els petits avenços, visualitzaràs que estàs caminant en la direcció correcta, una de les millors maneres de nodrir i reforçar la motivació.

5.- Concreta la següent etapa.
Assegura’t tenir clar què faràs a continuació quan assoleixes l’etapa que ara mateix estàs materialitzant.
La poca claredat en la propera etapa, en perdre de vista el nord, pot fer-te perdre l’empenta i fer-te’n desistir.

6.- Gestiona el temps, descansa i respecta’t dormir prou i bé.
Aconseguir el teu somni de vegades conviu amb un munt d’altres quefers quotidians.
Si estàs massa cansada quan acaba la teva jornada, pots treballar per al teu somni al matí, abans de posar-te a treballar amb altres activitats.

7.- Transforma els errors en punts de millora i aprèn-ne.
Assolir un somni requereix persistència, inevitablement trobaràs obstacles i fracassos, són oportunitats de millora. Quan t’apareguin, pregunta’t: Què faré diferent d’ara endavant?

Recomanacions finals:
a).- Assegura’t que allò que vols és el teu somni real, no allò que va associat amb el teu somni. Per exemple, la natació s’ha popularitzat, vols ser nedadora per competir i guanyar medalles o desitges l’estil de vida de les campiones de natació (la popularitat, els diners i la fama) que t’han fascinat? Si no suportes la rutina que representa l’entrenament diari, no ho podràs assolir. Assegura’t d’identificar què vols de bon principi. Tots els somnis són bons somnis. Tenir el teu somni ben definit és el primer pas per arribar-hi.
b).- Si una de les coses que t’ha obstaculitzat en el passat ha estat un mal costum (dilacions, despeses excessives, per exemple) alliberar-te d’aquest mal costum que t’obstaculitza t’interessa, així podràs  dedicar més energia, més temps i més diners a fer realitat el teu somni.

Creure en el teu somni t’empeny a fer realitat els teus desitjos i reforça la teva creativitat. Això és així de vegades, però, altres vegades, els dubtes, la desconfiança i la por al fracàs poden abocar-te a desistir-ne i malbaratar la teva energia vital. Si necessites suport professional, parlem.ne!

Documentat a: How to Go for Your Dreams

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Arxivat a Com fer ...
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: