Tu també ets una heroïna en potència

Josefina Castellví Piulachs, oceanógrafa; primera dona directora de la Base Antàrtica Espanyola, fotografia publicada a Levante

Pots ser la protagonista principal de la teva vida. O no ser-ho.

La dona NO heroïna s’adapta a la decisió d’altres persones i, en lloc de decidir activament què vol fer, dóna el seu consentiment amb poc entusiasme, el seu hàbit de condescendència va augmentant i va transformant-se en víctima; o bé es resisteix a decidir i a actuar per no perdre’s cap opció. La vida li passa pel davant i se li escapoleix.

La dona heroïna assumeix la responsabilitat de prendre la decisió, la pren i viu la seva vida.

Ser víctimes – màrtirs o titelles mogudes per altres persones o per les circumstàncies no ens interessa. Les dones necessitem convertir-nos en heroïnes que decidim activament. Convertir-nos en heroïnes és una possibilitat que va contra l’educació que se’ns ha donat de ser bones filles, bones esposes, bones mares i bones mestresses de casa.

Als mites, i a la vida real, de vegades, l’heroïna es troba davant d’un dilema; sent la temptació d’abandonar i de passar a la condició de víctima; llavors, necessita ser ella mateixa més que mai, fidel als seus principis, fins que, inesperadament, quan tot semblava perdut, arriba l’ajuda per camins inesperats: els esdeveniments sincrònics, els somnis, les intuïcions … poden ajudar a resoldre el problema proporcionant claredat i comprensió interna simbòlica. Un proverbi xinès diu: ‘Quan el deixeble està preparat, arriba el mestre.’

L’heroïna que pren decisions necessita aturar-se, esbrinar quines són les prioritats i les motivacions i preveure quines són les possibles sortides d’una situació. Quines són les opcions, quin serà el cost emocional, on la portaran les decisions que prengui, quina és l’opció més interessant a nivell intuïtiu i amb el cor a la mà, basant-se en la seva experiència, decidir quin camí emprendre i decidir quan li convé començar a caminar, la precipitació és mala consellera. Es tracta de la seva pròpia vida i és ella qui necessita viure-la completament.

El camí de l’heroïna és un viatge de descoberta, de desenvolupament i d’integració dels diversos aspectes de la pròpia naturalesa.

L’heroïna es va fent amb les decisions que pren, amb la capacitat per confiar i per estimar i amb l’aptitud per aprendre de l’experiència i per comprometre’s; considera les opcions, respecta els seus valors i sentiments, decideix i actua com la protagonista del seu propi mite.

Pots créixer o pots minvar pel que decideixis fer, o no fer, i per les actituds que adoptis, aquí rau la diferència entre una heroïna i una víctima.

Al llarg del camí de la vida et trobaràs bifurcacions decisives: Renunciar o perseverar? Quin camí emprendràs? Puc ajudar-te a ser l’heroïna que vols ser.  Dona’t una oportunitat. Concerta la teva sessió de regal ara mateix!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Font: Traducció i adaptació d’un fragment de ‘Hay una heroina en cada mujer’ A: Jean Shinoda Bolen Las diosas de cada mujer. Una nova psicologia femenina Editorial Kairós, 1993, 361-380, ISBN 84-7245-285-9
La doctora Jean Shinoda Bolenm, al libre “Las diosas de cada mujer. Una nova psicologia femenina”, ens presenta els arquetips femenins, els patrons interns de les personalitats femenines desgranant els trets de les set deesses: Artemisa, Atenea, Demèter, Afrodita, Hera, Persèfone i Hestia. Una guia que ens ajuda a entendre’ns.

Coach personal

Arxivat a Altres
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: