Aliments desintoxicants

El nostre cos està exposat a diverses toxines procedents de residus metabòlics del propi funcionament, substàncies potencialment tòxiques generades per processos poc adequats de cocció dels aliments com la cocció a la brasa o al forn que generen partícules tòxiques per la reacció de Maillard o els fregits que poden produir acrilamida, els pesticides utilitzats a l’agricultura i altres contaminants.

El nostre cos té mecanismes desintoxicants molt eficients, però, puntualment, pot trobar-se desbordat. Podem contribuir a facilitar-li el treball de desintoxicació incloent a la nostra dieta aliments amb propietats depuratives que capten i n’eliminen les toxines:

  • Coriandre
  • Verdures crucíferes o brassicàcies ( col, coliflor, bròquil, rave, nap, ruca,… )
  • Alvocat
  • Carxofa
  • Remolatxa
  • Dent de lleó o xicoia
  • All amb moderació, té propietats anticoagulants i un consum excessiu pot provocar risc d’hemorràgies
  • Gingebre amb moderació, no més de 6 grams de gingebre al dia, ens interessa amb certes precaucions
  • Llimona
  • Aranja grossa
  • Oli d’oliva verge extra
  • Algues marines

Incloure’ls a la nostra alimentació quotidiana ens interessa.

Fonts:
– Llista d’aliments desintoxicants publicada a les pàgines 223 i 262 del llibre “El fin del Alzheimer” del Dr Bredesen, que presenta un protocol per revertir la involució cognitiva.
Les meilleurs aliments détox 

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

%d bloggers like this: