El nostre cos està exposat a diverses toxines procedents de residus metabòlics del propi funcionament, substàncies potencialment tòxiques generades per processos poc adequats de cocció dels aliments com la cocció a la brasa o al forn que generen partícules tòxiques per la reacció de Maillard o els fregits que poden produir acrilamida, els pesticides utilitzats a l’agricultura i altres contaminants.
El nostre cos té mecanismes desintoxicants molt eficients, però, puntualment, pot trobar-se desbordat. Podem contribuir a facilitar-li el treball de desintoxicació incloent a la nostra dieta aliments amb propietats depuratives que capten i n’eliminen les toxines:
- Coriandre
- Verdures crucíferes o brassicàcies ( col, coliflor, bròquil, rave, nap, ruca,… )
- Alvocat
- Carxofa
- Remolatxa
- Dent de lleó o xicoia
- All amb moderació, té propietats anticoagulants i un consum excessiu pot provocar risc d’hemorràgies
- Gingebre amb moderació, no més de 6 grams de gingebre al dia, ens interessa amb certes precaucions
- Llimona
- Aranja grossa
- Oli d’oliva verge extra
- Algues marines
Incloure’ls a la nostra alimentació quotidiana ens interessa.
Fonts:
– Llista d’aliments desintoxicants publicada a les pàgines 223 i 262 del llibre “El fin del Alzheimer” del Dr Bredesen, que presenta un protocol per revertir la involució cognitiva.
– Les meilleurs aliments détox
Sophia Blasco Castell, assessora i coach