Fiscalitzar-te i reprovar-te no t’interessa, mima’t!

Educades com hem estat per ser com toca i fer el que toca, com està manat, ens trobem fiscalitzant-nos, reprovant-nos i imposant-nos unes exigències absolutament insuportables; fracassant i sentint-nos culpables de no ser prou bones dones, filles, mares, esposes, persones,…

Ens tractem amb duresa, som implacables amb nosaltres mateixes com no gosaríem ser-ho amb cap altra persona, això ens fa sentir que no tenim solució i que no ens en sortirem de cap dels propòsits que ens féssim.

Com tractaries una amiga que et confiés que està vivint una situació semblant a la que tu vius?
L’escoltaries, la tractaries amb compassió i probablement procuraries ajudar-la. Potser una bona manera de ser autocompassiva sigui tractar-te tu mateixa com si fossis la teva amiga.

Ens és fàcil expressar amor, compassió i comprensió a les nostres amistats, fins i tot quan fallen o quan s’equivoquen, però ens és molt difícil practicar aquesta mateixa comprensió i compassió envers nosaltres mateixes quan fallem o ens equivoquem.

La doctora Kristin Neff ens proposa aquestes 4 pautes per començar a practicar la compassió amb tu mateixa:

 1. Imagina una situació en que una amiga íntima se sent realment malament o té problemes.
  Com li respondries en aquesta situació?
  Anota el que tu fas habitualment i el que li dius; observa el to en que li parles.
 2. Recorda una situació on t’has sentit malament o has tingut problemes. Com et tractes, com et parles, què et dius en aquestes situacions? Anota el que fas normalment i el que et dius i observa el to amb què et parles.
 3. Has apreciat alguna diferència?
  Si és així, pregunta’t per què?
  Què t’aboca a tractar-te de manera tan diferent a tu i als altres?
 4. Anota com creus que podrien canviar les coses si t’escoltessis, et tractessis amb compassió i et feres costat per mirar de trobar solucions; responent-te a la teva situació com respons a la teva amiga quan pateix.

Aquest és un primer pas per tractar-te com una bona amiga, no sols durant els 10 minuts que triguis en fer l’exercici, sinó durant tota la vida.

Traducció i adaptació d’“Exercise 1: How would you treat a friend?”

Mima’t, almenys com mimes les teves millors amigues! Avui és un bon dia per començar a mimar-te! Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Dona’t una oportunitat. Concerta la teva sessió de regal ara mateix!

Traducció i adaptació d’“Exercise 1: How would you treat a friend?”

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Gestió emocional
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: