Redueix el teu colesterol controlant l’estrès!

Hi ha situacions que et neguitegen, que t’amoïnen, que t’indignen, que t’astoren, que “t’agobien”, que t’aclaparen o t’intranquil·litzen, en definitiva: que t’estressen i desajusten els nivells de colesterol. El colesterol és un indicador, t’informa que estàs sobrecarregant-te, si no afluixes els nivells de pressió que estàs suportant, no es normalitzarà.

Andrew SteptoeMantenir l’estrès a ratlla i recuperar la serenor és la millor opció per regularitzar els teus nivells de colesterol, aquesta és la conclusió que ha extret l’equip del doctor Andrew Steptoe a l’estudi clínic dut a terme a la “University College” de Londres i publicat a WebMD.
La forma com gestionem l’estrès afecta els nostres nivells de colesterol, especialment el colesterol dolent. Si habitualment reaccionem estressant-nos, els nivells de colesterol dolent se’ns incrementaran i, en pocs anys, si fem una comparativa amb altres persones que mantenen l’estrès a ratlla, la diferència entre els nostres nivells de colesterol serà força significativa.

La relació entre estrès i colesterol ha quedat en evidència.-
Els nivells de colesterol van augmentar en tots els participants a l’estudi, amb diferències importants, immediatament després de sotmetre’ls a situacions estressants.

Els investigadors van fer 3 grups, en base als increments alt, mitjà i baix de nivell de colesterol durant l’experiment i els percentatges foren:
Un 16% dels participants van reaccionar estressant-se poc o gens i van mostrar un increment baix de colesterol després de les proves d’estrès.
Un 22% dels participants van reaccionar estressant-se moderadament i van mostrar un increment mitjà de colesterol després de les proves d’estrès.
Més de la meitat dels participants, un 56%, van reaccionar a les proves d’estrès estressant-se molt i amb un increment alt de colesterol.

El doctor Andrew Steptoe explica aquest increment de colesterol i lípids a la sang provocat per l’estrès, apuntant diversos mecanismes implicats:
a) L’estrès estimula la producció de més energia en forma de combustibles metabòlics, i que per això el fetge produeix i excreta més colesterol dolent (LDL)
b) L’estrès interfereix en el ritme de retirada de colesterol dolent de la sang.
c) L’estrès incrementa els processos inflamatoris, aquests processos inflamatoris provoquen un augment de la producció de lípids i el seu alliberament al torrent circulatori.

El doctor Andrew Steptoe diu que els nivells de colesterol dolent i  la forma de reaccionar als desafiaments quotidians estan relacionats; quan s’activa la reacció d’estrès, els nivells de colesterol dolent a la sang s’incrementen.

Hi ha diversitat de situacions quotidianes que poden sobrecarregar-te i incrementar els teus nivells de colesterol. Si no afluixes els nivells de pressió que estàs suportant, el colesterol no es normalitzarà. Segueix el programa L’estrès, a ratlla!, t’ajudarà a identificar què t’està estressant i a definir què pots fer per posar l’estrès a ratlla definitivament, guanyaràs salut i qualitat de vida. Posa-t’hi ara mateix. Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a: Cut Stress, Help Your Cholesterol publicat a WebMed
Mental Stress May be Another Culprit in Raising Cholesterol Levels in Healthy Adults, According to Study publicat a American Psychological Association
Colesterol a la Viquipèdia

Coach personal

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Estrès i qualitat de vida, Gestió emocional
2 comments on “Redueix el teu colesterol controlant l’estrès!
  1. Oriol López ha dit:

    Ens convé mantenir l’estrès a ratlla!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: