Dieta Dukan, i després, què?

Chuleta en Korres de Natxo RodriguezQuan aquí la dieta Dukan va ser la dieta miracle de 2011, a França, ja feia anys que la  coneixien. L’enquesta “Dukan, et après?(Dukan, i després què?), publicada a la revista Obésité, preguntà a gairebé 5000  persones, que l’havien seguida, quina havia estat l’evolució del seu pes a curt, a mig i a llarg termini.
El 80% de les persones havien recuperat el pes perdut, algunes, fins i tot, pesaven més que abans de començar la dieta Dukan. El temps per recuperar els quilos perduts variava entre les persones enquestades:

 • El 48% de les persones enquestades l’han recuperat en 1 any.
 • El 80% de les persones, als 4 anys d’haver seguit la dieta Dukan, pesaven igual, o més, que abans de començar-la.

A més a més de malbaratar el nostre esforç i els nostres diners i de no aconseguir aprimar-nos, la dieta Dukan:

 • Provocà sentiment de culpabilitat en el 60% de les persones enquestades, que quan se’ls preguntava a què atribuïen la recuperació del pes perdut, responien que havia estat culpa seva, que no havien aconseguit arribar a la fase d’estabilització que preconitzava la dieta Dukan.
 • Produeix una sobrecàrrega renal i hepàtica considerable, en tractar-se d’una dieta hiperproteïca, posant en perill la salut, tal i com es recull a la web de NAOS (Estratègia per a la Nutrició, l’Activitat física i la prevenció de l’Obesitat de l’Organització Mundial de la Salut).

Les dietes miracle imposen restriccions calòriques severes que, generalment, comporten també carències de vitamines i de minerals, greus alteracions metabòliques, monotonia alimentària que les fa insostenibles en el temps i posen en perill la teva salut. D’altra banda, les dietes miracle afavoreixen una recuperació molt ràpida del pes perdut quan s’abandona el règim, provocant l’anomenat efecte ‘io-io’.

Per aprimar-te definitivament adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a:
L’enquête Internet nationale « Dukan, et après ? »
El 80% de les persones que segueixen la dieta Dukan recuperen tot el pes perdut
Dietas milagro: un riesgo para la salud de la web de NAOS (Estratègia per a la Nutrició, l’Activitat física i la prevenció de l’Obesitat de l’Organització Mundial de la Salut)
Dieta Dukan: más peligros que milagros
La dieta miracle un risc per a la salut
L’estrès engreixa!
Descripció de l’Efecte io-io a la Viquipèdia

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
9 comments on “Dieta Dukan, i després, què?
 1. Fa molts anys va tenir un gran èxit una dieta similar hiperproteica anomenada del Dr. Atkins que després va ser molt criticada. Llàstima que tenim mala memòria!
  Gràcies per compartir les teves interessants refelexions.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Cada estiu, apareix una nova dieta miraculosa que promet aconseguir resultats ràpids, les autoritats sanitàries en fan saber els efectes secundaris, però les campanyes de màrqueting i el desig d’aconseguir resultats ràpids acaben guanyant.

 2. Mireia ha dit:

  Suposo que com totes les coses, necessites ser meticulós. Jo he fet la dieta Dukan, porto 7 mesos, estic a la fase de consolidació, he perdut 16 kilos i estic encantada. Cap dieta m’havia anat tan bé, Estic perfecte segons les analítiques i a més ja no tinc colesterol i no m’he de medicar.

 3. Oriol López ha dit:

  Aprimar-se, posant en risc la salut, i després, quan s’acaba la dieta, tornar a recuperar el pes inicial i alguns quilets de propina, com passa amb la majoria de dietes draconianes, com la dieta Dukan, no surt a compte.

 4. FLORI ha dit:

  bufff¡¡¡¡una dieta de solo proteinas y mis garbanzos que?la verdad prefiero estar gordita que solamente comer carne y pescado.
  Aprovecho para saludaros,un abrazo,os echo de menos en facebook,me he apuntado al vuestro bloc

  • Sophia Blasco ha dit:

   A més a més del risc per a la salut, comporta altres desavantatges, com per exemple el que esmentes.
   Una abraçada Flori, compartirem des del bloc.

 5. RAMON ha dit:

  Ostras!, Teniu una comparativa amb altres als 4 anys també?

  • Sophia Blasco ha dit:

   No tinc dades als 4 anys d’altres dietes, però no deuen estar gaire lluny d’aquestes.

   Sabem que adoptar una dieta miracle engreixa, si vols aprimar-te i no tornar a engreixar-te, parlem-ne.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: