Capacitat d’adaptació al canvi

Innovation, de Seth Wait, al FlickrLa capacitat d’adaptació al canvi està determinada per les reaccions emocionals que ens provoquen les innovacions. Les persones jóvens, habitualment, s’entusiasmen amb les innovacions i les adopten ràpidament, per contra, les no tan jóvens acostumen a considerar-les una amenaça, es resisteixen al canvi i perden les meravelloses oportunitats que els representen.

Douglas Adams, a l’article How to Stop Worrying and Learn to Love the Internet, ens sintetitza les diferents reaccions i interpretacions que adoptem front a les innovacions en funció de l’edat:

 1. Tot el que hi ha al món, quan naixem, és normal.
 2. Qualsevol nou invent que aparegui entre la nostra data de naixement i abans de complir 30 anys, considerem que és increïblement emocionant i creatiu i, amb una mica de sort, fins i tot, podem arribar a ser professionals especialitzats en el nou invent.
 3. Qualsevol cosa que s’inventi una vegada hem complert els 30 anys, considerem que està contra l’ordre natural de les coses i que és el principi de la fi de la civilització tal i com la coneixem fins que, quan l’invent compleix prop de 10 anys, a poc a poc, comencem a admetre’n les bondats.

Tenir en compte aquestes reaccions davant l’aparició d’innovacions t’ajudarà a revisar-les i a millorar la teva capacitat d’adaptació als canvis.
El rebuig que ens provoquen algunes innovacions ens activa la resistència al canvi i ens pot fer perdre un munt d’oportunitats precioses, encara que, de vegades, els canvis ens fan por i necessitem ajuda per adaptar-nos-hi. Millorar la teva capacitat d’adaptació al canvi t’interessa, puc ajudar-te a aconseguir-ho; posa-t’hi ara mateix! Parlem-ne!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Desenvolupament professional, Gestió emocional
6 comments on “Capacitat d’adaptació al canvi
 1. Oriol López ha dit:

  La vida és canvi constant i viure és adaptar-se al canvi.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Si ens ho mirem des de la perspectiva de l’evolució de les espècies, encara és més clar.
   Gràcies per comentar, Oriol.

 2. Jordi ha dit:

  La reflexió es ben certa, fantàstica. Endavant amb el bloc

 3. Cristina ha dit:

  Si, ja que la vida per si és un canvi i un aprenentatge constant, és positiu gaudir-ne. El plaer de començar…i d’ aprendre coses noves ens fa la vida molt més divertida, no ho creieu?

  • Sophia Blasco ha dit:

   Qualsevol canvi pot ser percebut com una oportunitat o com una amenaça.
   Percebre’l com una oportunitat ens surt més a compte, hi estem d’acord!

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: