Penedint-nos-en …

Joan Fuster, de Manuel Boix, via Wikimedia

Joan Fuster, de Manuel Boix, via Wikimedia

Penediment
Sempre trobareu una raó o altra -si la busqueu, naturalment- per a penedir-vos de qualsevol cosa: fins i tot de la cosa més noble que mai hàgiu fet.
Ara: penedint-vos-en, tampoc no aconseguireu res.
Joan Fuster, al llibre Diccionari per a ociosos.

En lloc de penedir-nos pels errors o pels fracassos, podem optar per  transformar-los en punts de millora i en aprenentatge, ens sortirà més a compte!
En penedir-nos-en, podem caure fàcilment en la culpabilitat i, en sentir-nos culpables, podem ser víctimes de manipulació.

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Joan Fuster i Ortells, escriptor valencià, reconegut popularment per l’assaig històric Nosaltres, els valencians, la seua tasca investigadora i editorial abraça diferents camps del coneixement, incloent-hi la lingüística, la història i la filosofia. Està considerat l’assagista en català més important del segle XX, amb una força que depassà l’àmbit literari i es projectà a la vida cultural i cívica de tots els territoris catalanoparlants. Un referent cívic al País Valencià en el moviment de represa i normalització de la llengua i una figura clau en el debat sobre la identitat valenciana en la segona meitat del segle XX.

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Frases sàvies
2 comments on “Penedint-nos-en …
  1. David ha dit:

    Quanta raó!! exposant la nostra culpabilitat als altres, l´única que fem és acabar sent susceptibles de la manipulació psicològica d´oportunistes atorgant-los un poder que no mereixen. Sort que ara he après a guardar-me certa informació per mi i a blindar-me davant molta gent. En resum, “la roba bruta millor rentar-la a casa” ;) Moltes gràcies per tot, Sophia! Parlem

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: