Com és que no m’aprimo?

“Day 45-365. An apple a day …”, de Natasia Causse, Flickr

La majoria de les estratègies adoptades per perdre pes posen l’accent en reduir dràsticament la quantitat de calories que ingerim i en augmentar les calories que cremem. Les dades de l’OMS (Organització Mundial de la Salut) posen en evidència que aquestes estratègies no funcionen; des de 1980, l’obesitat s’ha més que duplicat al món, l’any 2014 el 39% de les persones majors de 18 patien sobrepès i el 13% patien obesitat. Si aquestes estratègies funcionaren, estaríem totes primes.

Centrant-te únicament en reduir dràsticament les calories que ingereixes i en augmentar les calories que cremes aconseguiràs resultats a curt termini però, a mig termini, corres el risc de tornar al pes de partida o, fins i tot, d’acabar amb més sobrepès del que tenies de bon principi; és l’anomenat efecte io-io, un cicle de pèrdua i recuperació successiva del pes corporal com a conseqüència d’una dieta excessivament hipocalòrica.

En adoptar una dieta hipocalòrica draconiana, obres un conflicte amb les teves necessitats energètiques i nutricionals i pots entrar en un cercle pervers on:
– El menjar passa a ser una obsessió: què em menjaré, com m’ho menjaré, quant en menjaré, quan menjaré, …
– En haver menjat, t’amoïna el pes que faràs demà.
– Et penedeixes d’haver claudicat davant d’un bocí de xocolata.
– Et sents culpable per haver menjat, consideres que menjar és un delicte.
– T’avergonyeix la teva imatge.
– Conclous que no tens voluntat.
– En comparar-te amb altres persones, creus que mai no ho aconseguiràs i caus en la frustració i en la impotència.
La culpabilitat, la frustració, el penediment, la preocupació i el neguit configuren un mosaic emocional turbulent que t’abocarà a l’ansietat i a l’estrès, i l’estrès engreixa, amb la qual cosa la situació s’agreujarà encara més.

Per aprimar-te definitivament adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs sense comptar les calories, sense prohibicions i sense exhaurir-te cremant calories. Comença avui mateix! Puc ajudar-te a aconseguir-ho. Concerta la teva sessió de regal!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Tagged with: , ,
Arxivat a Alimentació i salut
8 comments on “Com és que no m’aprimo?
 1. Silvia ha dit:

  Bon article! Gràcies

 2. Mercè ha dit:

  Realment, jo he experimentat totes les emocions que descrius, Sophia, bé que ho saps… però amb la teva guía i experiència he anat deixant enrera totes aquestes angoixes tan arrelades gràcies a anys i anys de probar dietes i més dietes i de passar gana…molta gana.

  Per mí ha estat clau, i molt important, anar desintegrant, amb el teu ajut, tots aquells “pinyols” emocionals que s’em possaven per devant com a obstacles per guanyar esveltessa (i per a fer realitat la resta dels meus somnis!). Un a un els hem anant trascedint fins a alliberar-me de tota esclavitut i ara sí…mica en mica però amb pas ferm he après a deixar al cos el que és del cos i a la ment el que és de la ment i…tot esdevè tan fácil!

  Moltes gràcies un cop més Sophia! Mai no em cansaré de donarte-les!

  Mercè

  • Sophia Blasco ha dit:

   M’ha fet molt de goig llegir el teu comentari, gràcies!
   Quan superem els conflictes actius interns, o externs, recuperem l’harmonia i la tranquil·litat, i és llavors quan podem començar a guanyar esveltesa i alliberar-nos del sobrepès.
   Gràcies x comentar, Mercè!

 3. Roser Domingo Alegret ha dit:

  Crec que tinc sobrepes i vaig camí de l’obesitat per manca d’alicients en la feina i per falta d’un repte o cami que m’ilusioni, pateixo ansietat, molta ansietat quan arribo a casa despres de la feina.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Puc ajudar-te a definir un repte que t’il·lusioni, a alliberar-te de l’ansietat i dels quilos que et sobrecarreguen. Tens una sessió de regal, sense compromís, truca’m al 657 825 188 i quedem.

 4. Roser Domingo Alegret ha dit:

  Moltes gràcies Sophia per contestar-me. En breu et trucaré per telèfon i decidiré com rebre la sessió de regal, si telefònicament o on-line.

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: