Una alimentació baixa en carbohidrats és una font de salut

L’alimentació rica en carbohidrats (midons i sucres) en forma d’arròs blanc, pa blanc, pasta, patates, brioixeria industrial, begudes ensucrades i sucs de fruita està vinculada directament a l’epidèmia d’obesitat i altres malalties.  La velocitat a la que els midons i els sucres arriben al torrent circulatori en forma de glucosa provoca canvis metabòlics i endocrins, afecta negativament la fisiologia de la glucosa i la insulina provocant obesitatdiabetis tipus II i diverses malalties, com ens explica Dr. Jorge García-Dihinx Villanova a l’article “La comida moderna nos trajo todas las enfermedades modernas (parte 1)” i a l’article “La comida moderna nos trajo todas las enfermedades modernas (parte 2): El papel de la insulina crónicamente elevada”.

Reduir els carbohidrats i augmentar significativament la presència de greixos a la teva dieta és essencial per a la teva salut.
Una dieta baixa en carbohidrats ens protegeix de l’envelliment cerebral.
Una caloria no és el mateix que provingui de carbohidrats, és a dir de midons i de sucres, que de greixos. Una dieta baixa en carbohidrats i rica en greixos ens ajuda a aprimar-nos i a mantenir el nostre pes saludable segons conclouen l’estudi Effects of a low carbohydrate diet on energy expenditure during weight loss maintenance: randomized trial i l’estudi Energy Requirement Is Higher During Weight-Loss Maintenance in Adults Consuming a Low- Compared with High-Carbohydrate Diet.
Aquestes és sumen a les moltes raons per revaloritzar els olis i els greixos.

Una dieta baixa en carbohidrats és la que:

10 consells per recuperar les bondats dels olis i dels greixos trobaràs moltes opcions per ajudar-te a adoptar una alimentació baixa en carbohidrats i rica en greixos per aconseguir que la teva alimentació sigui una font de salut. Assaboreix la cansaladeta del pernil, suca el rovell d’un ou ferrat, recupera l’allioli i la maionesa, amaneix generosament les amanides amb oli d’oliva, regala’t el festival de sabors dels formatges complets, una torrada amb sobrassada i formatge gratinada és una delícia. Recupera la gràcia que aporten els olis i els greixos als plats de la gastronomia mediterrània, regala’t el goig i la satisfacció, la teva salut hi guanya!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Coach personal

Arxivat a Alimentació i salut
22 comments on “Una alimentació baixa en carbohidrats és una font de salut
 1. […] la versió que hem elaborat és “Lactosa Free”, “Gluten Free” i baixa en carbohidrats; hem substituït la llet per poma i li hem reduït el sucre a la cinquena part. El resultat ha […]

 2. […] La salsa tahina va molt bé per amorosir les amanides, les verdures saltejades i els falàfels. Elaborant l’hummus i el mutabal amb la salsa tahina, en comptes d’afegir els ingredients separadament, facilitarem una crema més homogènia i més fina. La tahina ens aporta greixos dels bons, magnesi, fòsfor, ferro, calci, zinc, potassi, metionina, vitamines E i vitamines B. Ens aporta 975 mg de calci per cada 100 grams, això el fa ser un dels aliments més rics en calci.Contribueix a fer el nostre baix en carbohidrats. […]

 3. […] El falàfel és una croqueta fregida de cigrons típica de la cuina de l’Orient Pròxim. La recepta en la que ens hem basat és Falàfel casolà., de Factor Gastronòmic, hi hem fet dues modificacions importants: hem utilitzats cigrons germinats i hem cuit els falàfels al forn en comptes de fregir-los, per fer-los més saludables i menys treballosos.; incloure els falàfels al nostre plat el fa baix en carbohidrats. […]

 4. […] La base de la quiche de fulles de remolatxa, ceba i porro: Per fer la nostra quiche, utilitzarem la recepta de la pasta trencada amb aigua i la courem prèviament; una vegada cuita, estarà a punt de farcir-la amb les verdures i la crema i coure-la al forn. Farem una quiche amb les fulles de la remolatxa, unes fulles que habitualment es descarten, i són molt més gustoses que els espinacs i molt nutritives, una ceba i mig all porro, utilitzarem la part verda del porro. Un plat baix en carbohidrats. […]

 5. […] fàcil de preparar i un regal per al paladar. Amorosir el nostre plat amb salsa jurvert el fa més baix en carbohidrats. La Carme Ruscalleda servia la salsa jurvert al Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i Raül […]

 6. […] “gluten free” porta una base de massa semblant als panellets de coco. És un pastís baix en carbohidrats i ric en greixos dels bons: no porta farina, poquet sucre i una bona quantitat de greixos dels bons […]

 7. […] proteïnes, greixos dels bons i fibra; estan boníssimes, són molt fàcils de preparar i son baixes en carbohidrats. En presentem tres variacions de les moltes […]

 8. […] de sucre. Són fàcils de preparar, molt nutritives, en reduir el sucre i no portar farina són  baixos en carbohidrats i enamoren la vista i el […]

 9. […] L’almadroc (de l’àrab “al-matrúq“, que vol dir el matxucat) és una salsa catalana molt antiga boníssima, avui l’estem redescobrint. La recepta figura al Llibre de Sent Soví, possiblement el receptari més antic d’Europa, i presenta diverses variacions, totes porten formatge i all i un tercer ingredient que varia, unes vegades és llard o mantega fosa, altres aigua i altres oli d’oliva com explica el blog de Sent Soví a Allos quesos. Al llibre Cuina medieval catalana figura una recepta d’almadroc amb codony. L’almadroc fa que el nostre plat sigui més baix en carbohidrats. […]

 10. […] truita, uns ous remenats o una torrada gratinada amb una mica de formatge que ens agradi. Un plat  baix en carbohidrats. És fàcil de preparar, podem cuinar-ne més quantitat i envasar-la i conservar-la per a altres […]

 11. […] El pollastre a la cassola a l’estil de l’avia és un plat baix en carbohidrats. […]

 12. […] brisa, feta amb aigua. És un plat complet amb verdures, cereals, proteïnes i greixos, un plat  baix en carbohidrats. Hem utilitzat un motlle de 28 cm de […]

 13. […] Els cigrons són molt nutritius, ens aporten proteïnes, fibra dietètica, folats, ferro, fósfor, tiamina, vitamina B6, magnesi, zinc i altres nutrients, incloure’ls als nostres plats els fa  baixos en carbohidrats.  […]

 14. […] Per ajudar-nos a fer el nostre plat saludable, un plat que adopta aquests consells, hem definit el concepte de #Plat10, un plat baix en carbohidrats: […]

 15. […] El romesco l’utilitzem per amorosir els calçots, les amanides, les verdures i per al peix. Quan els acompanyem amb romesco, els plats queden molt millorats de sabor, enriquits amb nutrients molt bons i els fem més  baixos en carbohidrats. […]

 16. […] l’objectiu de reduir les quantitats de midó i de sucre, per aconseguir un pastís deliciós baix en carbohidrats, i de simplificar-ne el procediment […]

 17. […] sobre una base de galeta de pasta trencada, o brisa, feta amb aigua. un pastís deliciós i  baix en carbohidrats. Hem utilitzat un motlle de 28cm de […]

 18. […] verdures, en aquest cas carabassó, pastanaga, alga Kombu i arròs, aconseguim un plat complet i baix en carbohidrats. Tan bon punt el rostit està cuit, incorporem les verdures, l’arròs, l’alga i una […]

 19. […] Basada en la recepta de Zucchini Cheese Muffins Recipe de la Ninik Becker. Com de costum hem introduït algunes modificacions per fer-lo més  baix en carbohidrats. […]

 20. […] deliciós pastis de pomes caramel·litzades baix en carbohidrats està inspirat en la “Tarte Tatin” i en la recepta de la “Tarta rallada” de […]

 21. […] Publicarem les receptes aviat, l’hummus de remolatxa boníssim, les maoneses d’alvocat i de remolatxa una gran descoberta, l’amanida molt gustosa i refrescant i el pa de remolatxa, no tinc paraules!. Aquestes receptes són baixes en carbohidrats! […]

 22. […] Falàfels de llenties germinades, una adaptació de la recepta dels falàfels de cigrons germinats; cuits al forn, són més saludables que fregits i menys treballosos i baixos en carbohidrats. […]

Els comentaris estan tancats.

La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: