Reconnecta’t amb la sacietat

La sacietat és la resposta de l’organisme que s’activa quan la necessitat d’aliments ha estat satisfeta i que ens inhibeix de continuar ingerint menjar. La sacietat la sentim, és una sensació de satisfacció, de sentir-nos la panxa contenta. Adonar-nos-en, sentir-la i respectar-la ens ajudarà a mantenir el nostre pes saludable.

Moltes vegades mengem més del que necessitem per les preses, per menjar distretes sense parar-hi atenció, per arribar a l’àpat amb moltíssima gana, o per altres motius; com a conseqüència quedem massa tipes i això ens provoca malestar i sobrepès.

La doctora Sarah Hallberg, investigadora de la diabetis a l’Indiana University Health Center, ens recomana, per reconnectar amb la sacietat, fer ‘una setmana menjant amb atenció plena‘, focalitzant-nos en la quantitat de menjar que necessitem per satisfer-nos. Ens suggereix servir-nos la meitat del que normalment mengem, després de menjar-nos aquesta ració, esperar 20 minuts i, si encara tenim gana, menjar-nos alguna cosa més. D’aquesta manera reconnectarem amb la sacietat, així ens proporcionarem satisfacció i benestar, i contribuirem a mantenir el nostre pes saludable.

Sigues llesta, NO facis dieta per aprimar-te! Adopta el programa Aprima’t! Ara pots! i t’aprimaràs de forma saludable i sostenible, menjant i gaudint, sense pesar els aliments ni comptar les calories, sense prohibicions, sense suplements i sense exhaurir-te cremant calories. Concerta la teva sessió de regal ara mateix!

Sophia Blasco Castell, assessora i coach

Documentat a “Low Carb USA Day 3 Summary – Hallberg, Phinney, Rob Wolf and more

Coach personal

Tagged with: ,
Arxivat a Alimentació i salut
La teva sessió de regal, d'Isabel Mas
Agenda
Descarrega’t l’e-Book!
L'estrès, a ratlla! e-Book

Escriu la teva adreça de correu i rebràs els nous articles al teu correu immediatament!

A %d bloguers els agrada això: