
“New pepper mill”, de r.g-s, al Flickr
Les herbes aromàtiques i les espècies són una bona alternativa a la sal; una amanida amb farigola i un lleuger toc de pebre de Caiena és una delícia. L’orenga, el romaní, la sàlvia, el comí, l’all, … ens donen molt de joc.
Els molinets i els morterets d’espècies i d’herbes aromàtiques són bons aliats per millorar la teva salut, et poden ajudar a reduir la sal dels teus àpats a la cuina i a taula. Estalvia’t posar sal abans, o durant la cocció i substitueix el saler de la taula pels molinets d’espècies aromàtiques barrejades amb una miqueta de sal grossa.
Entra al món dels aromes emprant dos, o més, molinets, l’un amb pebres, l’altre amb fulles d’orenga, farigola, sàlvia i alfàbrega, l’altre amb llavors de comí i coriandre, … , et regalaràs els sentits, controlaràs la sal i guanyaràs salut.
L’excés de sal ens malbarata la salut. Reduint la quantitat de sal millorem la tensió arterial i minvem el risc de patir un accident vascular cerebral o un atac de cor, entre molts altres guanys de salut.
Comença avui mateix!
Sophia Blasco Castell, assessora i coach
Reblogged this on Celler-Adocse.